İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. İmamoğlu bir kez daha koronavirüs salgınına ilişkin yaşlıların mümkün olduğunca toplu taşımayı kullanmamaları gerektiğini söyledi. İmamoğlu, Diyanetin camiler konusunda da bir duyuru yapması gerektiğini belirtti.

"Dünkü çağrımı yinelemek istiyorum." diyen İmamoğlu, Çok acil bir durum olmaması durumunda beli bir yaşın üstündekilerin seyahat etmemeleri gerektiğine dikkat çekti. Kendi çocuklarının da tatil konusunda sevindiğini belirten İmamoğlu şunları söyledi: Bu tatil küçük kızımda bir sevinç nidasına döndü ama bu şekilde bir tatil değil. Okulların kendi müfredatlarına dair bir bilgilendirme olacak. Akşam sözleştik, hem oğlumla hem kızımla dersleri konusunda sözleştik.

“CAMİLERDEN DE SORUMLUYUZ”

Biz şu tarafını ifade edelim, sahaya 30 araç çıkardık sayıyı 40’a çıkaracağız. Biz bütün İETT araçlarını normalde dezenfekte diyoruz ama bunu yoğunlaştırdık. Gün içinde mola veren araçlarımıza da dezenfekte işlemi yapıyoruz. Tüm İETT otobüsleri, otobüs A.Ş.’lere ait otobüsleri, metroları. Şoförlere eğitim vermeyi, bu düzenlemeyi de kendileri yönetmesi lazım. Camileri geziyoruz. Biz tarihi camilerden sorumluyuz. İlçe belediyeleri de bu anlamda hassas davranıyorlar. 39 ilçe belediyesini davet ettik, nasıl dezenfektan yapıyoruz hangi ürünleri kullanıyoruz kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Okullar çok özel yerler. Belli yaştaki çocukları zemini, tuvaletleri dezenfekte edersiniz ama çocuklar çok sık temas ediyorlar, hareketliler o bakımdan bu ilk ve orta dereceli çocukların tatil edilişini doğru buluyorum. Diyanet’in camiler konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bir duyuruda bulunmalarını tavsiye ediyorum.

ULAŞIM ZAMMI

Bu sene itibariyle sübvansiyon rakamımız 3.7 katrilyon. Neredeyse bizim gelir bütçemizin yüzde 20’sini ulaşımı sübvansiye etmek durumunda kalıyoruz. Son 3 yılda zam yapılmamış, bize kaldı.

ERZURUM TATİLİ

Ben göstermek niyetinde değildim, öyle bir linç başladı ki, mecburen ailemle buradayım demek zorunda kaldım. Ben orada eğlenmedim, konsere gitmedim. Çocuklarımla bir arada olmak zorundayım, ben çocuklarımla üç gün boyunca dertleştim. Ben vicdanen rahatsız değilim

TUTUKLU GAZETECİLER

Tutuklanan bu arkadaşlar gazetecilik yapıyor. Biz onlara bu özgürlüğü tanımazsak, bizim itibarsızlığımızla sonuçlanacak. Gazeteciler bağımsızlığına hızlıca kavuşmalı.

KANAL İSTANBUL ANKETİ

Öte yandan Küçükkaya, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'dan öğrendiği Kanal İstanbul anketine göre yüzde 60 civarında "hayır" dendiğini söyledi.