31 Mart ve 23 Haziran seçimlerine damgasını vuran mücadeleler bugün de Haliç projesi odaklı olarak gün boyu sosyal medya mücadelesi olarak sürdü. #CHPliEkremÇöküyor etiketine karşı yanıt #CHPliEkremÇalışıyor etiketiyle geldi ve bu etiket kısa süre içinde TT listesinin en tepesine tırmandı.

ETİKETLER YARIŞTI İMAMOĞLU KAZANDI

İstanbul'da Haliç'i temizleme çalışmalarıyla ilgili paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpkı 26 yıl önce bir bataklığa dönüşmüş olan Haliç’i tüm canlılar için masmavi, tertemiz bir yaşam alanına çevirdiğimiz gibi, ülkemizin dört bir yanında biyolojik çeşitliliği korumaya ve artırmaya devam edeceğiz” demişti. Tweetin ardından AKP'ye yakın hesaplar ve Aktroller tarafından başlatılan #CHPliEkremÇöküyor etiketi bir süre TT listesinde yer aldı fakat yurttaşlar tarafından binlerce tweet atılan #CHPliEkremÇalışıyor etiketi TT listesinde bir numaraya yükseldi.

HALİÇ TARTIŞMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından 20 Mayıs’ta Haliç’teki temizlik çalışmalarıyla ilgili belediyenin hazırladığı bir videoyu, “Haliç canlanıyor. Haliç’in dibinde yer alan 400 bin ton çamuru modern bir şekilde bertaraf edecek tesisimiz ve tarama gemimiz hayata geçti. Canlı çeşitliliğinin ve su kalitesinin artacağı bölge diğer projelerimizle birlikte bir cazibe merkezi olacak” notuyla paylaşmıştı.

ERDOĞAN GÜNDEM KONUSUNDA İMAMOĞLU'NU TAKİP EDİYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımının ardından 2 gün sonra, İmamoğlu'nun gündemine getirdiği mesele olan Haliç'in temizlenmesine dair paylaşım yaptı. Erdoğan, kendisinin İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Haliç’le ilgili çalışmalarını anlatan mesajında “Tıpkı 26 yıl önce bir bataklığa dönüşmüş olan Haliç’i tüm canlılar için masmavi, tertemiz bir yaşam alanına çevirdiğimiz gibi, ülkemizin dört bir yanında biyolojik çeşitliliği korumaya ve artırmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.