İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'da namaz kılmak için protokole ihtiyaç duymadığını yakında gidip kılabileceğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Geçmişte Ayasofya Camii’ne ben gittim. Bunu, bir başkasının bilmesine gerek de yok. Yarın yine gideriz" açıklamasını yaptı.

"DAVET GELDİ AMA KURULTAYDAYIZ"

CHP 37. Olağan Kurultayı için Ankara’da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Ayasofya için davet geldi mi?" sorusuna, "Ayasofya konusuyla ilgili, salıdan beri, ‘Davetiye geldi, gelmedi’ diye soruluyor. Böyle bir husus, bizim gündemimizde açıkçası çok konuşulsun istemiyorum. Polemik konusu yaratılmak isteniyor. Dün öğlen üstü davetiye özel kaleme ulaştı kargoyla. Keşke telefonla da arasalardı. Ankara’dayız; kurultaydayız. Bu süreç, bir polemik konusu haline getirilmek istense de biz, o tarafında değiliz" dedi.