Ayasofya tartışmalarına ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Türkiye'nin gündemi değil' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları: https://www.facebook.com/imamogluekrem/videos/2273000502845609/ İstanbul çok önemli bir kent. Yakında bir yılımız dolacak. Üç aydır pandemiye odaklıyız. Belediyeciliği bir kenara koyup, ihtiyaçlara ve sosyal yardımlara odaklandık. Dokuz aylık belediyeciliğimizde iş ürettik. Büyük bir anlayış değişimine kavuştu İstanbul. Şeffaf bir İstanbul olacak dedik. Her gün İBB konuşuluyor. İstanbul’la ilgili bu kadar bilginiz var mıydı? Şeffaflık, adalet var. İstanbul Türkiye’nin motor gücü. Her kuruşun hesabını vereceğiz dedik. Her şeyimiz toplumun önünde. Devlet her gün bizi denetliyor. Ciddi bir akıl tutulması var. Hedef hizmet etmek. Engelleme, işe mani olma kredi onaylamama var. Ne ben, ne Mansur Bey buna sığınacak değiliz. Altyapı konularında çare üretiyoruz, finansman buluyoruz, bulacağız.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

Ayasofya, 1500 yıllık tarihi bir emanet. Orada ezan-ı şerifimiz okunuyor her vakitte. İslami eserlerin sunulduğu külliye tarafı var. Turizmin dip yaptığı, yüz binlerce insanın işsiz kaldığı bir ortamda bu tartışmayı açmak niye? Türkiye’nin gündemi değil. Cumhurbaşkanının bu konuda seçimden önce açıklaması var. Bu süreci siyasallaştırıp siyasi zeminde konuşan, ister başka partiden ister benim partimden olsun, sürece ihanet eder. Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanıyla görüşmesin isteyen gruplar var. İki kez randevu istedik, dönmediler. 2019 mart-haziran seçim sonucundan dolayı siz İstanbul'a küsemezsiniz. Küserseniz, İstanbul da size küser. Pandemi sürecinde 2 kez randevu talep ettik.

18 YILDIR RİVA'YI PERİŞAN ETTİLER

18 yıldır Riva'yı perişan ettiler. Süreci bileceksiniz. Bir konu oluyor Sağlık Bakanını arıyorum. Ekrem İmamoğlu'nun görüşemem diyebileceği bir devlet adamı olabilir mi, olamaz. 8 ayda 50 deniz taksiyle denize ineceğiz. Deniz taksileri ucuzlaştıracağız. Takside kiralama sistemi getireceğiz. Korsan çalışmaları yok eden bir sistemi hazırlıyoruz. Tek tip giysi giyilecek, 3'lü vardiya sistemi olacak. Güvenli bir ulaşımı sağlayacağız. 5 bin taksiyi qr koduyla birlikte İstanbulkart'la birlikte ödeme sağlayacağız. Taksi eksiğini gidereceğiz, piyasayı dengede tutacağız.

"YAPAMAZ DEDİLER YAPTIK"

Yapamaz dediler, faytocuları, Adalar'ı mutlu ettik, sistemi toparladık. Atları sağlığına kavuşturduk. 3 üniversiteye sevkiyat yaptık. Vatandaşı dinleyeceksin. -Salgının en yoğun olduğu günlerdeydik. İnsanların yoksulluğula mücadele ediyoruz. T3 Vakfı gündem mi? CHP genel başkan yardımcısının bir sözüyle davalık olmuşlar. (Selçuk Bayraktar) Çıksın açıklama yapsın, dedi. Mahkeme bize sormuş, cevap da vermiş. Beni niçin polemiğe çekiyorsunuz? Selçuk Bayraktar'ın polemiğe dahil olmasına üzüldüm. Tavsiyem bilimle uğraşsın. Belli vakıflara gruplara para aktarma işini kestik. T3'le böyle bir şey yoktu. Fuar düzenlediler, gittim. 890 bin yapıda risk tespit etme ihtimalimiz var. 7 şiddetinin üzerinde bir depremde 50 60 bin civarında yıkılma ihtimali olan bina var. 3 milyona yakın insanın mağdur olması demek. Tek başına hükümet, belediye deprem sorununu çözemez.

"HEP BİRLİKTE İSTANBUL'U DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Hep beraber İstanbul'u dönüştüreceğiz. 2021-2022 İstanbul'un çok iyi hizmetlerle buluştuğuu, yeşil alanlara kavuştuğu bir dönem olacak. Sosyal konutta yeni bir dönem açıyoruz. Dönüşümle ilgili süreçleri yönetiyoruz. Müthiş bir zihniyet değişimi var. Kanal İstanbul'la ilgili çok değerli bilim insanlarıyla yapılacak kanaldan gemilerin bile geçmeyeceğini anlatan rapor hazırladık. Ankara'dn gelen her talimata kayıtsız şartsız evet diyen belediye dönemi bitti. Çok başarılı 1 yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Halkımız puan verecek. Tevfik beye üzülüyorum. 3. dönemi başkanlığında. Keşke başkanlığımı yapsaydım da İBB Meclisi'ndeki grup başkanvekilliğini yapmasaydım, diyordur. Çok yoruluyor. Tevfik Göksu kardeşim bana ulaşmak 5 dakikayı geçmez. Bu çırpınışlar siyasi çırpınışlar. Belediye başkanlığı yapsınlar."