İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un 'pis' olduğunu öne sürerek belediyeyi eleştiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a hayat pahalılığı üzerinden cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a hayat pahalılığı üzerinden cevap verdi.

"MİLLETİN PARASI NEDENSE KANALA HARCANIYIOR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Haliç ve İstanbul eleştirilerine yanıt verdi. Sosyal medya hesabından bir tornacının hayat pahalılığından yakındığı videosunu paylaşan İmamoğlu, "Haliç’te yunuslar yüzüyor, çocuklar ücretsiz süt içip kreşe başlıyor. Öğrenciler burs alıyor, durmuş metrolar harekete geçiyor. İstihdam ofisleri iş buluyor, yeşil alanlar halka açılıyor. Ama bu hayat pahalılığında milletin parası nedense Kanal İstanbul’a harcanmak isteniyor dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, belediye başkanları  ile buluşmasında yaptığı konuşmada, İBB'ye yönelik "Seçim dönemlerinde atan tutanların düne kadar yunusların gezdiği Haliç'i bugün ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara şahitlik ediyoruz. Çöp dağlarıyla İstanbul'u teslim aldık, şimdi yine çöp dağlarıyla adeta bir rezillik. İş bilenin kılıç kuşananın…Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, toplanmayan çöplerle, durağa gelmeyen otobüslerle gündem oluyor" açıklamasında bulunmuştu.