İBB Başkanı  İmamoğlu, Ümit Özdağ'ın, hakkında 'FETÖ'cü' iddiasında bulunduğu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu ile görüştüğünü açıkladı.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendisi hakkında bir televizyon programında “FETÖ'cü” iddiasında bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Medyascope TV’de Ruşen Çakır’ın programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Buğra Kavuncu ile ilgili bir soruyu yanıtladı.

“İYİ İNSANLAR BAZEN İFTİRAYA UĞRAR”

“Buğra başkanımızla konuştum” diyen İmamoğlu, “Benim gerçekten yol arkadaşı olmaktan gurur duyduğum, tanımaktan da keyif aldığım, farklı siyasi partilerde olsak da gerçekten dünyaya ve ülkemize aynı pencereden büyük oranda bakabildiğim bir insanla tanışmış olmanın büyük keyfini yaşadım. Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e bana böyle bir siyasi yoldaş verdikleri için teşekkür bile ettim birkaç kez. Böyle iyi insanlar bazen iftiraya uğrarlar. Siyasette bu var. İnanın ben uğradığım iftira sayısını unuttum. Nelere benzetilmedim ki? Bunu dönem dönem kendi partimden insanlardan da yaşadım farklı zaman dilimlerinde. Onun için Buğra beye hiç üzülmemesini söyledim. Zaten ‘Hiç üzülmedim, kendimi biliyorum’ dedi. Çok düzgün, karakterli bir siyaset yapma anlayışı olan bir dostumuz. Hukuki mücadelesini vereceği konusunda kararlılık gösteriyor. Allah herkesi iftiradan korusun” şeklinde konuştu.

“TAKSİ PLAKASI İSTANBUL HALKINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL”

Taksi plakalarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren İmamoğlu, “Taksi de, taksi plakası da İstanbul halkının itibarından daha önemli değil. Bakın, Taksi plakası ve o tenekeden, arabadan bahsediyorum. O teneke parçasına itibarlı gözüyle bakanlara kulak verenlerin halk önünde hesap vermesini sağlayacak bu Ekrem İmamoğlu. Bunu unutmasınlar. Bu konuda kararlıyım” dedi.