İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan "Kanal İstanbul" soruşturmasına tepki göstererek "Soruşturma yazısını okuduğumda dehşete düştüm. Tam 1 sayfa, ‘Bölücü devlet otoritesi tanımaz’ benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan sen kimsin ya?" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Kanal İstanbul Projesi nedeniyle  “kamu kaynaklarını kullanarak karşı çıktığı” gerekçesiyle hakkında İçişleri tarafından soruşturma başlatılan İmamoğlu, "Soruşturma yazısını okuduğumda dehşete düştüm. Tam 1 sayfa, ‘Bölücü devlet otoritesi tanımaz’ benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan sen kimsin ya?" diyerek duruma tepki gösterdi.

"TANIMLAYACAK LAF BULAMIYORUM"

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: "Sayın Bakan'a kısa ve öz bir cümle söylemek istiyorum. Makamının adında şehir ve çevre geçen bir bakanın burada yapılacak kanalın Süveyş ile Panama ile paralel tutması... Yani ne diyeyim? Tanımlayacak laf bulamıyorum. Ben kaç kere davet ettim. Kaç tane panelimiz, brifingimiz, sunumumuz var, kaç tane davetimiz var kanal ile ilgili. İlgi duyup geldiler mi, temsilci yolladılar mı?" https://twitter.com/dokuz8haber/status/1329697236129697792

"SAYIN İMAMOĞLU NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?' DEDİNİZ Mİ SAYIN BAKAN?"

"30'a yakın bilim insanı raporlarını kitap haline getirdi, onu yolladım, dönüp 'Sayın İmamoğlu ne düşünüyorsunuz?' dediniz mi sayın Bakan? Melen ile ilgili, Cumhurbaşkanı rahmetli Demirel, yanına DSİ Genel Müdürü'nü alıyor, yanına bakanını alıyor, şimdiki Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'ı belediye başkanıyken ziyaret ediyor."

"BÖLÜCÜLÜK YAPAN KENDİSİ"

"Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi. Okuduğumda dehşete düştüm. Sayın Meral Akşener'e duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Cuma günü ben bu yazıyı aldıktan sonra benim sayın Akşener'e bir ziyaretim oldu, çok üzüntülüydüm kendilerine bahsettim. Dehşet içindeydim. İdare bütünlüğünü bozucu eylemde bulunduğumu iddia ediyor müfettiş. Tam 1 sayfa, bölücü devlet otoritesi tanımaz benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan sen kimsin ya? Bölücülük yapan kendisi. Bazıları ortaya çıkıp diyecek ki bölücülük yok, algı yapıyor falan... Geçin bu işleri."

"İSTANBUL'A İHANET OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM BU PROJEYE KARŞIYIM"

"Kanal İstanbul projesi, bir seçim projesidir. Adı da çılgın proje. Tam 9 yıl sonra tartışmalı bir ÇED raporuyla gündeme geldi. ÇED raporuna ben dahil on binlerce İstanbullu vatandaş itiraz başvurusu yaptı. Yüzde 70'i şahsi mülkiyetlere ait arazilerin. Siz burada bir rant yaratacaksınız. Bu çizgi bölücülüktür. İstanbul'a ihanet olduğunu düşündüğüm bu projeye karşıyım. Bu bir seçim propagandası, proje değil. Günün sonunda o kadar kişiselleşmiş ki, yüzde 70'i şahsileşmiş arazi üzerinde. Benim içim yanıyor."

"BENİM SEÇİMİMDE RAKİBİM, İBB'NİN ARAÇLARIYLA SEÇİM KAMPANYASI YAPARKEN KAMU KAYNAĞI NEREDEYDİ?"

"Yazılı ifademde hem devlet projesi olmadığını hem 'kamu kaynağı' kısmını anlattım. Kamu kaynağıyla ilgili soruşturma mı istiyorlar? Benim bağırmam lazım. Benim seçimimde rakibim, İBB'nin araçlarıyla seçim kampanyası yaparken kamu kaynağı neredeydi? Onun adı kamu kaymağı mıydı? Sayın İçişleri Bakanı devletin helikopteriyle oraya buraya inerken kamu kaynağı neredeydi?"

"HALKA HEP BİRLİKTE HESAP VERELİM"

"Sayın İçişleri Bakanımızla konuşuyoruz biz, ama tarafsızlığını yitirecek kadar telefonla bağlanıp konuşması... Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı arayacağım, 'Önce gelin bir şu mülkiyeti konuşalım' diyeceğim. Halka hep birlikte hesap verelim diye kendisinden ricada bulunacağım."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için soruşturma açıldığını açıklamış, ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın  Meral Akşener’in bugün FOX TV’de yaptığı, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur” açıklamasında bulunmuştu.