Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" sözlerine, "RTE’nin Atatürk’ü ihanetle suçlaması ise Türkiye’nin Milli Mücadele tarihine ve kuruluşuna saldırıdır. Oradan ihanet çıkmaz. İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın" yanıtını verdi.

Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarına katılan Muharrem İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" sözlerine yanıt verdi. İnce, "RTE’nin Atatürk’ü ihanetle suçlaması ise Türkiye’nin Milli Mücadele tarihine ve kuruluşuna saldırıdır. Oradan ihanet çıkmaz. İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın" ifadelerini kullandı. Dün imzaladığı bir kararnameyle Ayasofya’yı Diyanet İşleri Başkanlığı’na devreden Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı değerlendirme konuşmasında ise, 1934 yılına ait Mustafa Kemal Atatürk imzalı karar için "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" ifadelerini kullanmıştı.

"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI MİLLİ MÜCADELE TARİHİNE SALDIRIDIR"

Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Muharrem İnce, şu paylaşımda bulundu: "Ayasofya'nın ibadete açılmasında başka ülkelerin tavrı egemenlik hakkımıza saldırıdır, bu kabul edilemez. RTE'nin Atatürk'ü ihanetle suçlaması ise Türkiye'nin Milli Mücadele tarihine ve kuruluşuna saldırıdır. Oradan ihanet çıkmaz. İhanet arıyorsa kendi FETÖ tarihine baksın." https://twitter.com/vekilince/status/1281917419951468546