Meclis'te kabul edilen yeni infaz düzenlemesine yönelik tepkiler sürüyor. Türkiye içerisinde muhalefetin yanı sıra Uluslararası Af Örgütü'nden de infaz düzenlemesine tepki geldi.

Uluslararası Af Örgütü, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de yaklaşık 100 bin mahkumun erken serbest bırakılmasını sağlayacak olan infaz düzenleme yasasının ‘birçok mahkumu dışladığını ve büyük riske attığını’ duyurdu.

AF ÖRGÜTÜ TÜRKİYE YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

Nupel'in haberine göre Af Örgütü Türkiye yetkilisi Milena Buyum yaptığı açıklamada ‘barışçıl fikirlerini söyledikleri ve görüş bildirdikleri için’ cezaevine atılan tutukluların derhal serbest bırakılmasını talep etti.

"CEZAEVİNDE RİSK ALTINDA OLAN ÇOK MAHKUM VAR"

Milena Buyum, “Doluluk oranıyla bilinen Türkiye’deki cezaevleri, mahkumlar ve gözaltında tutulanlar için büyük risk teşkil ediyor zira sağlık koşullarının kötü olduğu biliniyor. Yeni yasa birçok mahkumun serbest kalmasını sağlamayacak. Gözaltında tutulanlar var, Birçok avukat, gazeteci, aktivist ve insan hakları savunucusu terör suçlaması nedeniyle demir parmaklıklar arkasında bulunuyor. Sağlık sorunları olan yaşlı mahkumlar da var” dedi.

"HÜKÜMET BARIŞÇIL MAHKUMLARI SERBEST BIRAKMALI"

Milena Buyum, “Türk hükümeti üzerine düşeni yaparak derhal barışçıl görüşlerini ifade eden mahkumları serbest bırakmalı” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok adaletli bir infaz düzenlemesi oluşturulduğunu savundu.