Türkiye'den İngiltere'ye koronavirüs salgınına karşı tıbbi yardım taşıyan uçak Ankara'dan hareket etti. Bir hafta önce de Çin'den İspanya'ya gönderilen tıbbi cihazlara Türkiye tarafından el konulmuştu.

Türkiye, covid-19'la mücadeleye destek amacıyla dünya genelinde salgından en fazla etkilenen ülkelerden olan İngiltere'ye tıbbi yardım malzemesi gönderdi.

UÇAĞIN ÜZERİNDE MEVLANA'NIN SÖZLERİ YAZILDI

YARIN DA TIBBİ MALZEME GÖNDERİLMESİ BEKLENİYOR

​İngiltere'ye yarın da tıbbi yardım malzemesi gönderilmesi planlanıyor. Türkiye daha önce İtalya, İspanya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya da tıbbi yardımda bulunmuştu.

İNGİLTERE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 7978'İ GEÇTİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, dün yaptığı basın toplantısında, ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 7978'e çıktığını açıklamıştı. Raab, hastanelerde tedavi gören kişi sayısının ise 16.784 olduğunu duyurmuştu. Başbakan Boris Johnson'ın Covid-19 nedeniyle tedavisine ise devam ediliyor. Ayrıca İletişim Başkanlığının dün açıkladığı dünya genelindeki koronavirüs vaka durumunu tablosuna göre İngiltere'deki toplam vaka sayısı 65.077.

TÜRKİYE İSPANYA'YA GÖNDERİLEN TIBBİ CİHAZLARA EL KOYDU

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1246412702832001029?s=20   Bu arada bir hafta önce Çin'den Türkiye üzerinden İspanya’ya gönderilen 162 solunum cihazına gümrükte el koyuldu. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, son yaptığı açıklamada, “Dost ve ortağımız Türkiye, cömertlik göstererek solunum cihazlarının İspanya’ya gönderilmesi kararını almıştır” ifadelerini kullandı.