461. F Oturması’nda 77 yaşındaki hasta ve felçli tutuklu Ahmet Sılık’ın durumu gündeme getirildi. Hapishanede kalamaz raporu bulunan Sılık’ın tahliye edilmesi istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 461. F Oturması basın açıklamasını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Hapishane Komisyonu üyesi Meral Nergis Şahin’in okuduğu açıklamada, 77 yaşındaki hasta mahpus Ahmet Sılık’ın tahliye edilmesi istendi. Yüksek tansiyon, Alzheimer ve prostat hastası olan ve beynine giden damarlardan üçünün tıkalı olmasına rağmen yaşı nedeniyle ameliyat edilemeyen Sılık’ın hâlâ hapishanede tutulduğu vurgulanan basın açıklamasında, salgın sürecinde hasta tutukluların durumunun daha da ağırlaştığı dile getirildi.

HAPİSHANEDE FELÇ GEÇİRDİ, YÜRÜYEMİYOR

Hapishane Komisyonu üyesi Şahin, Sılık’ın tutuklanıp Siirt Cezaevi’ne gönderilmesinin ardından tekrar felç geçirdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yürüyemeyen ve ancak tekerlekli sandalyeyle hareket edebilen Sılık, hastalıklarına bağlı olarak da aşırı unutkanlık yaşamakta, bu durum da asabiyete yol açmaktadır. Adli Tıp Kurumu’nun hapishanede kalamaz raporuna rağmen savcılığa bağlı kolluk tarafından hazırlanan raporla Sılık’ın infazı ertelenmemiştir.”. https://www.youtube.com/watch?v=sH4028St_CA