George Floyd’un beyaz bir polisin şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Fransız kozmetik devi L’Oreal cilt bakım ürünlerinde ‘beyazlaştırıcı‘ gibi kelimeleri kaldırdığını açıkladı.
Karar, ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un beyaz bir polisin şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinden sonra başlayan ve dünyaya yayılan ırkçılık karşıtı protestoların ışığında alındı. Diken’de yer alan habere göre, şirket ‘beyaz/beyazlaştırıcı, açık ten, aydınlatıcı’ kelimelerini cilt bakım ürünlerinden kaldırdığını duyurdu.
İKİYÜZLÜLÜK TEPKİSİ ALMIŞTI
Ay başında L’Oreal twitter hesabında siyahlarla dayanışma içinde olduğunu ve her türlü adaletsizliğe karşı durduğunu belirten bir paylaşım yapmıştı. Bu paylaşımı, şirketin reklamlarını ve iş modelini beyazlar üzerine kurduğunu söyleyen kullanıcılar tarafından ikiyüzlülük olarak değerlendirilerek olumsuz tepkiler almıştı.