5 yıl önce Diyarbakır'da eski erkek arkadaşı tarafından başından vurularak ölümden dönen Mutlu Kaya, Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden infaz düzenlemesi teklifine isyan etti ve "Günü geldiğinde adalet yerini bulmazsa Meclis önünde kendimi yakarım" dedi.

Katıldığı ses yarışmasının ardından erkek arkadaşı tarafından başından vurularak öldürülmek istenen Mutlu Kaya, failin meclise sunulan infaz tasarısından faydalanma ihtimaline karşı tepki gösterdi. Mutlu Kaya'nın ablası Dilek Kaya ise 22 Mart'ta erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak katledilmişti. Mutlu Kaya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun aracılığı ile bir video yayınladı.

"BEN ÖLMEDİM HAYATTA KALDIM AMA BAŞKA KADINLAR ÖLÜR TIPKİ DİLEK ABLAM GİBİ"

Dün kabul edilen infaz yasasının 30 maddesiyle birlikte artık, toplam 10 yıl ve daha fazla hapis cezasına mahkum olanlar ile kasten öldürme suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarından mahkum olanların kapalı ceza infaz kurumundan açık ceza infaz kurumuna ayrılmalarına infaz hakimlikleri onay verecek. Bundan 3 gün önce ise kendisine gönderilen kağıtta kendisini öldürmeye teşebbüs eden Veysi Ercan'ın açık cezaevine çıkmasının istendiğini ifade eden Mutlu Kaya, "O insan çıkarsa başka kızlara da bunu yapar. Benim ciğerim yandı. İlla ki adalet yerini bulsun diye sizin de mi ciğeriniz yansın istiyorsunuz?" dedi. Mutlu Kaya'nın açıklamasının tamamı ise şu şekilde: "5 yıl önce bir cani tarafından kafamdan vuruldum. Yoğun bakımda gözlerimi açtım. Bir de baktım ki ellerim ve ayaklarım tutmuyor, sesim çıkamıyor. 'Anne' bile diyemiyorum. Hiçbir işlevi göremiyordum. Resmen bir ölü gibiydim. Bu cani ise sadece 15 yıl yedi. Hiç mi adalet yerini bulmayacak? Onun şu an sadece 4 yılı kaldı ve ben halen aynıyım. Yürüyemiyorum, lavaboya gidemiyorum, saçlarımı tarayamıyorum, hiçbir genç kızın yaptığını yapamıyorum. Bundan 3 gün önce bana bir kağıt geldi. Kağıtta Veysi Ercan adlı kişinin açık cezaevine çıkması isteniyordu. Ben kesinlikle istemiyorum. O insan çıkarsa başka kızlara da bunu yapar. Siz neden anlamıyorsunuz beni. Benim ciğerim yandı. İlla ki adalet yerini bulsun diye sizin de mi ciğeriniz yansın istiyorsunuz? O adam çıkarsa başka kadınları da öldürür. Ben ölmedim hayatta kaldım ama başka kadınlar ölür Dilek ablamın öldüğü gibi. Bundan 15 gün önce Dilek ablamı kaybettim. O da benimle aynı kaderi yaşadı. O benim gibi güçlü olamadı. Bir aile daha ne kadar aynı şiddeti yaşayabilir? Belki de benim olayımda ona müebbet verilseydi belki de bu adam bunu yapamazdı. Ama bu saatten sonra lütfen size yalvarıyorum lütfen Cumhurbaşkanım Erdoğan bey lütfen sesimi duyun. Allah rızası için bu sefer adalet yerini bulsun yoksa ben nefes alamam. Kendimi devletin meclisinin önünde yakarım."