"İsimsizler Hareketi" operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 15'i serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlardan 3'ü adli kontrol şartı ile bırakılırken, 3 kişi de "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

“İsimsizler Hareketi” operasyonuyla gözaltına alınanlar İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne çıkarıldı. Gözaltıların adliyeye getirilmesi öncesi Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Temel Demirer'in eşi Sibel Özbudun, Mor Dayanışma, SKM, Kaldıraç, TİP, ESP, Umut Sen, Komite Dergisi  ve Darıca Kültür Derneği de katıldı. Açıklamada “İktidar güçleri kendi tutumunda ısrar ettikçe kendileriyle birlikte ülkeyi de bir felakete sürüklüyor. Demokrasi güçlerini sorumlu davranmaya topyekün sürüklendiğimiz siyasal ve toplumsal felakete karşı güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz” denildi. Temel Demirer'in eşi Sibel Özbudun ise “Emniyet güçleri şapkadan ‘sosyal medya terör örgütü’ çıkartmaya çalışıyor” dedi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1310597141686030345

ADLİ KONTROL VE YURT DIŞI YASAĞI

Perihan Koca, Temel Demirer, Tamer Doğan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi serbest bırakıldı. İsimsiz hareketi gözaltına alınan 18 kişiden 15 kişi serbest bırakıldı. Üç kişi ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.
Adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Tamer Doğan yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer isimler ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 KİŞİYE "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" TUTUKLAMASI

"İsimsizler Hareketi" operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 3 kişi, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.