Gazeteci İsmail Saymaz, İBB'nin Fatih Sultan Mehmet'e ait yağlı boya tablosunu almasını eleştirenlere 2018 yılında İBB'nin Kut'ül Amare dizisine 12 milyon TL kaynak ayırmasını hatırlattı.

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB'nin satın aldığı Fatih Sultan Mehmet yağlı boya tablosuna "İsraf" diyenleri eleştirdi.

"KUT'ÜL AMARE PEK MİLLİ FATİH PORTRESİ İSRAF"

Gazeteci İsmail Saymaz, son dönemde gündemi meşgul eden İBB'nin Fatih'e ait yağlı boya tablosunu satın almasına dair Twitter'da paylaşım yaptı. Saymaz paylaşımında AKP döneminde İBB'nin TRT'de yayınlanan Kut'ül Amare dizisine yaptığı yardımı hatırlattı. Saymaz, "Tarih: 2018 İBB, TRT’de yayınlanan “Kut’ül Amare” dizisine sponsor olmak için 12 milyon 750 bin TL ödedi. “Yaşa, var ol. Pek milli bir iş” dediler. Tarih: 2020 İBB, Fatih’in üç portresinden birini 6 milyon 500 bin TL’ye satın aldı. Aynı kişiler... “Olmaz, israf var” diyorlar" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Sultan Mehmet'e ait 3 yağlı portreden biri olan ve ressam Bellini tarafından yapılan bir yağlı boya tablosunu Londra'daki bir müzayededen 6,5 milyon TL karşılığında satın almıştı. CHP'li belediye başkanları ve hesaplar İBB'yi tebrik ederken bazı muhalifler ve iktidar yanlıları ise eleştirmişti.