Baroların seçim sisteminde yapılması planlanan değişikliğe karşı Çağlayan Adliyesi'ndeki Savunma Mitingi'nde bir araya gelen binlerce avukat, TBB Başkanı Feyzioğlu'na "istifa" çağrısı yaptı. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini vurguladı.

İstanbul Barosu'na bağlı binlerce avukat, 'çoklu baro' sistemine karşı Çağlayan Adliyesi'ndeki Savunma Mitingi'nde bir araya geldi.

ADLİYE ETRAFI ABLUKAYA ALINDI

Sabah saatlerinden itibaren miting alanı polis tarafından ablukaya alınırken, avukatlar adliye içinde bir araya geldi. Burada toplanan avukatlar yürüyüş yaparak miting alanına geçti.

AVUKATLARDAN "FEYZİOĞLU İSTİFA" SLOGANLARI

Binlerce avukat, baroların seçim sisteminde değişiklik yapılmasına yönelik sisteme karşı çıkarak Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu alkışlarla protesto etti.

DURAKOĞLU: "DEMOKRATİK HAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ"

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, mücadele etmek zorunda olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu: "Bu teklif Meclis’e sunuldu. Bilmedikleri bir şey var. Bunların en fecisini darbeciler yaptı. İstanbul Barosu’nun kapısına mühür vurdular. Kapattıklarını zannettiler. Avukatlar kırıp attı o mührü. O dönem baro başkanımız Orhan Apaydın’ı şehit verdik. Baroları sindiririz sandılar. Bambaşka bir şey gelişti. Mücadele kodu gelişti. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yargı bağımsızlığı, toplum için, halk için mücadele edeceğiz."

"ADALETİ SAĞLAYAN AVUKATLARDIR"

Barolar olmazsa, insan hakları uğruna mücadele edenlerin olmayacağını ifade eden Durakoğlu, şöyle devam etti: "Adaleti sağlayanlar avukatlardır. Bize tahammül edeceksin. Avukat olmazsa, onun örgütlü gücü barolar olmazsa, yıkılır İstanbul Sözleşmesi. İşkence yeniden hortlar. Yaşanası bir dünya ararsın kendine. Bunları para için yapmıyoruz. Üç kuruş için gece yarıları sorgulara giriyoruz. Ne çektiğimizi biz biliriz."

ADANA BAROSU AVUKATLARI: "DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ"

Adana Barosu avukatları da Adana Adliyesi önünde bir araya geldi. Avukatlar sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atarak, mücadele çağrısı yaptı.

ADANA ADLİYESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ

Adana Barosu'nun çağrısı ile Adana Adliyesi önünde bir araya gelen ve yürüyüş yapmak isteyen emek ve demokrasi güçlerine, polis müdahale etti. Müdahalenin ardından Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, oturma eylemi çağrısı yaptı. Küçük, daha sonra yaptığı açıklama ile yaşananlara tepki gösterdi.