İstanbul metrolarını kullanacak 88 kadın brövelerini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı. İmamoğlu, "Kadın çalışanların yoğunlaştığı bir kurum, çağdaş bir kurumdur ve saygın bir kurumdur" ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 25. Dönem Tren Sürücülüğü Eğitimleri’ne katılan ve eğitimleri başarı ile tamamlayan 88 kadın, brövelerini Metro İstanbul Genel Müdürlük Yerleşkesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyes (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan aldı.

"KADINLARIN YOĞUNLAŞTIĞI BİR KURUM, ÇAĞDAŞ BİR KURUMDUR"

Brövelerini alan kadın tren sürücülerine başarılar dileyen İmamoğlu, "Kadın çalışanların yoğunlaştığı bir kurum, çağdaş bir kurumdur ve saygın bir kurumdur. Dolayısıyla bu çabamız kadın-erkek fırsat eşitliği tanımına sığacak bir çaba değil. Çabamız çağdaş bir toplumun oluşması adına, gelecek nesillerimizin nitelikli bir topluma dönüşmesi adına özel bir çabadır. Bu maksatla bugün bu bröve töreni beni gerçekten gururlandırmıştır" ifadelerini kullandı. https://youtu.be/veAyc4EAPn8

"BİR YIL ÖNCE KADIN SÜRÜCÜ SAYISI DÖRTTÜ"

Konuşmasında sürücü sayılarına dair veriler paylaşan İmamoğlu, "2019 Ağustos yani tam bir yıl önce, 66 tren sürücüsünden yalnızca 4’ü kadındı. Daha çarpıcı bir rakam; 684 toplam tren sürücüsünün sadece 11’i kadındı. Bugün eğitimlerini başarıyla tamamlayan 88 kadın sürücümüzle toplam tren sürücüsü 772’ye ve bir anda kadın sürücü sayısı da 99’a çıktı. Yani 2020 yılında aslında bu istihdamla beraber sadece Metro İstanbul’da 93’ü kadın olmak üzere 101 kişilik istihdam yaratılmış oldu" diye konuştu.

"KİMSENİN KARTVİZİTİNE İHTİYAÇ DUYMADIKLARINI EN İYİ ONLAR BİLİYORLAR"

İmamoğlu, kadın tren sürücülerinin yegane torpillerinin kendileri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Ben buradaki bütün kadın sürücülerimizin gözlerine baktığımda; onların gözündeki özgüveni, sürece dair ben başardım duygusunu görebiliyorum. Daha önce de birkaç ortamda söyledim. Onların, buradaki kadın sürücülerimizin yegane torpili kendileridir. Kendi birikimleridir, kendi başarılarıdır; onlara emek veren onları eğiten insanlardır, anneleridir, babalarıdır. Onun için tamamiyle helal olsun size bu sizin başarınızdır. Kendinizi alkışlayın. Kimsenin kartvizitine ihtiyaç duymadıklarını en iyi onlar biliyorlar."