İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Covid-19 tedbirlerine uyumun denetlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bugün yapılacak denetim öncesinde İstanbul'daki mahalle muhtarlarına SMS göndererek, denetim için destek çağrısında bulundu.

Yurt genelinde vaka sayısının hızla artması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni tedbirler alındı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da denetimlerin artması ve tedbirlerin uygulanması noktasında muhtarlardan destek istedi.

"KATKINIZ VE DESTEĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ"

AA'nın aktardığı habere göre, “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla yapılacak denetimlerde başarı için işbirliği ve dayanışma ruhuyla hareket etmenin önemini vurgulayan Vali Yerlikaya, İstanbul'da görev yapan 962 mahalle muhtarına gönderdiği SMS mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Muhtarım, Milletçe COVİD-19 salgınıyla mücadele ediyor ve hayatı daha kontrollü yaşıyoruz. Mücadelemizin başarısı için hepimiz tam bir işbirliği ve dayanışma ruhuyla hareket etmek zorundayız. İstanbul'da yapacağımız “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” denetimlerinde sizin katkı ve desteğiniz çok önemli. Göstereceğiniz gayret için şimdiden teşekkür ediyorum.”

DENETİM YAPILACAK YERLER

Valilikten yapılan açıklamaya göre; İstanbul'da bugün yapılacak denetimlerin, yurttaşların yoğun olarak bulunduğu toplu ulaşım araçları ile yeme­-içme ve eğlence yerleri, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, kahvehane, çay bahçesi, düğün-nikâh salonları, berber/kuaför vb. internet kafeler, otogar, taksi ve duraklar, park/piknik ve lunapark gibi yaşam alanlarında gerçekleşecek. Denetimler, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, sağlık, güvenlik, zabıta, meslek odaları, mahalle muhtarları ve ilgili kurumların personeliyle oluşturulan denetim ekipleri tarafından yapılacak.