İstanbul'da bir bakkalın alkol sattığı gerekçesiyle karakola götürüldüğünü belirten Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, "Baskılar sürecek gibi duruyor" dedi.

Türkiye genelinde 'tam kapanma' süreci ile birlikte başlayan alkol yasağına dair tartışmalar devam ederken, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, İstanbul Avrupa yakasında bakkal ruhsatlı bir bayinin alkol sattığı için gözaltına alındığını açıkladı. Cumhuriyet gazetesinden Zehra Özdilek'in haberine göre, Dündar “Avukatımız şu an devrede. Bir şey yapamazlar, en fazla kabahatler kanununu gerekçe gösterip ceza yazarlar. Baskılar sürecek gibi duruyor” ifadelerini kullandı. Dündar, valiliklerin yasak kararlarına karşı mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı için başvurduklarını da açıkladı.

"İSTANBUL VALİLİĞİ YASAKTAN SONRA BASKIYA BAŞLADI"

Erol Dündar, dernek üyelerine alışveriş fişleri aldırdığını belirterek şöyle konuştu: “İstanbul Valiliği yasaktan sonra baskıya başladı. Alınan karar yasal olsaydı zincir marketler satışa devam etmezlerdi. Onlar sattığına göre henüz yasal bir tebligat yok. Bizlere de yasal bir tebligat yapılmadı sadece ‘alkol satışı yasak’ diyorlar. Genelge kapsamında sadece tekel ruhsatlı yerler kapalı. Ama şu an birçok noktayı kapattırıyorlar.”