İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağışların akşam saatlerine kadar aralıklı devam etmesi bekleniyor. Tatil bölgelerinde hava açık olacak.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

TATİL BÖLGELERİNDE HAVA AÇIK

Ege Bölgesi’nde hava durumunun az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı ve Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesi’nde ise havanın parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde K. Maraş’ın batı, Hatay’ın kuzey kıyı ve Adana’nın kuzey ve doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TRABZON, RİZE VE ARTVİN’DE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün öğleden sonra Rize çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçeleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışın sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği vurgulandı. Yurttaşların, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışın yol yapabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.