İleti Yönetim Sistemi Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, "Vatandaşın onayı olmadan gönderilen ticari mesajlarda şikayetlerin 500 bini aşması üzerine İleti Yönetim Sistemi 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek ve istenmeyen mesajlar son bulacak" açıklamasında bulundu.

İleti Yönetim Sistemi (İYS) Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, 4 Ocak’ta yayınlanan yasanın 1 Aralık tarihinde yürürlüğe gireceğini ve 1 Aralık itibarıyla istenmeyen ticari SMS’lerin son bulacağını açıkladı.

"YURTTAŞLARA GÖNDERİLEN TİCARİ MESAJ 500 BİNİ AŞTI"

AA'ya konuşan ve yurttaşın onayı olmadan gönderilen ticari mesajlarda şikayetlerin 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalara başlandığını belirten Tüfekçi, "Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm firmalar kaydolacağı ve sahip olduğu onayları sürekli güncel tutacağı bu sistemle vatandaşlar ticari ileti izinlerine tek noktadan ve kolaylıkla erişebilecek. Mesaj almak istemediklerini kapatırken diğer taraftan dilerse kampanyalarından haberdar olması istediği markalara da onay verebilecek" ifadelerini kullandı.

"İYS ÜZERİNDEN İPTAL EDİLEBİLİR"

Tüfekçi, yurttaşların, onaylarını İYS üzerinden iptal edebileceği gibi firmaların gönderim yaptığı iletişim kanalı bazında (mesaj, arama, e-posta) tercihlerini belirleyebileceğine dikkat çekti. Tüfekçi ayrıca, yurttaşların markadan e-posta bildirimlerini almaya devam ederken, mesaj ve arama kanalı için onayını iptal edebileceğini vurguladı. Mevzuat gereğince, yurttaşların bir markadan onayını kaldırdığında ilgili markayı satan bayilerin de buna uymak durumunda kalacağını ifade eden Tüfekçi, onayı olmayan alıcılara gönderim yapılamayacağını belirtti.