Akşener, Kabil Havalimanı'nı devralmaya hazırlanan AKP iktidarını uyardı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Amerikalı askerin canını kurtarmak için kendi askerini feda etmeye bu kadar hevesli olma" diye seslendi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında, Afganistan'ın başkenti Kabil'de havalimanının Türkiye'ye bırakılmasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Sırf sen yeni Amerikan Başkanı'na şirin görüneceksin diye böyle bir riske girmenin anlamı yoktur. Afganistan'ı kim bu hale getirdiyse bırak o toplasın. Amerikalı askerin canını kurtarmak için kendi askerini feda etmeye bu kadar hevesli olma" dedi.

"O PULLARDAKİ MÜSLÜMAN KANIDIR"

Akşener, "Serebnitza Soykırımı'nı reddeden, Boşnak düşmanı Dodik'in namına pul bastırıldığını" söyledi, "Bosna'daki soykırımı reddeden birine hafıza pulu bastırmak, Alia İzzet Begoviç'in dediği gibi soykırımı unutmaktır. O pullarda kullanılan mürekkep değil, müslüman kanıdır" diye konuştu. Akşener, AKP sözcülerinin habire değişen suçlamalarına da değindi. "Her söylenenin ardından, iyi hoş oluyoruz. Ne zaman iyi hoş olacağımız da belli değil. Anında gelebilir. Saadet Partisi ile meşguller, sonra sıra bize gelecek. Biz hazırlıklıyız!" diyen Akşener, bugün kendilerine yapılan suçlamaların aynısının geçmişte MHP'ye de yapıldığını hatırlattı.

YERLİ AŞI UYARISI: ALTINDA KALIRSIN!

Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yerli aşı konusunda da uyarıda bulundu. "Milletimiz yerli aşıyı bekliyor, bunu da algı operasyonuna kurban edersen altında kalırsın" diyen Akşener, Bilim Kurulu'nun bilim insanlarının süreci olduğu gibi yürütmesini istedi. Akşener, AKP'li trollerin sosyal medya kampanyaları ile ilgili ise, şunları söyledi: "Sayın Erdoğan etrafındaki kabiliyetsiz boş maaşlı danışmanlarına söyle: 27 yıllık siyasi hayatımda başıma gelmeyen kalmadı. Sizinkiler vız gelir tırıs gider. Aldıkları maaşın karşılamalarını söyle. Seni rezil ediyor. Sen bize kulak ver zarar görmezsin. Danışmanlarınla bu kafayla gidin askere tez alırsın tezkere."

"YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİN ŞANTİYE ŞEFİ GİBİ"

Akşener, ekonomik, sosyal ve çevresel tüm sorunların temelinde Erdoğan ve ekibinin zihniyetinin yattığını söyledi: "Büyümeyi doğalgaz keşfinden, kalkınmayı da parayı betona görmekten ibaret gördüğü için de, yandaş müteahhitlerinin şantiye şefi gibi hareket etmekte hiçbir sakınca görmez." İyi Parti lideri Akşener, her dört kişiden üçünün iklim kriziyle mücadele edilmesini istediğini söyledi, iklim krizine bakışlarını anlattı. Akşener, şöyle konuştu: "Biz milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir partiyiz. Çevreyle, doğayla dost olmayan bir kalkınma modelini reddediyoruz. Milliyetçiliği topraklarımızın suyumuzun bereketinden ayrı düşünmüyoruz. " Akşener, iktidara geldiklerinde atacakları adımları detaylı biçimde aktardı, "Yeşil Mutabakat"ı nedne istediklerini anlattı.