İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında yürütülen FETÖ soruşturmasında savcılık kararını açıkladı. "FETÖ üyesi olduğuna dair somut delil yok"

Eski İYİ Partili Milletvekili Ümit Özdağ'ın katılmış olduğu bir televizyon programında  İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmesi üzerine  soruşturma başlatılan Kavuncu  hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Kavuncu, "Hukuki süreç neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi!" ifadelerini kullandı.

Kavuncu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Aylardır mesnetsiz iftiralar ve oluşturulmaya çalışılan algılarla; beni, ailemi, birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarımı yıpratmaya çalışanlara en güzel cevabı neticelendirdiği soruşturmayla Türk yargısı verdi. Hukuki süreç neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi! Mücadelemiz, sonuna kadar devam edecek. İftiralar, çamurlar, yalanlar bizi çıktığımız yoldan asla döndüremeyecek! Bu karar, Partimiz kurulduğu günden beri oluşturulmaya çalışılan algının, çamur ve iftira olduğunun da kanıtıdır! İftiraların atıldığı ilk günden beri bana olan güvenini her aşamada gösteren, desteğini esirgemeyen Sayın Genel Başkanımıza, İl Başkanlarımıza, İstanbul İl ve İlçe Teşkilatlarımıza, kıymetli avukatlarıma ve desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." https://twitter.com/SBugraKavuncu/status/1400069209103769601 NE OLMUŞTU? Eski İYİ Partili Ümit Özdağ katılmış olduğu bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili olarak partinin kuruluş aşamasında Meral Akşener'i "Bu arkadaşın FETÖ'cü sivil toplum örgütünde bağı olduğuna dair bilgi var, bunu kurucu yapmayalım " diyerek uyardığını söyleyen Özdağ bu uyarısının ardından Kavuncu'nun kurucu yapılmadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etmişti. "1 Nisan kongresinden sonra Genel İdare Kurulu'na girdi. Sayın genel başkanı tekrar uyardım. Sayın Genel Başkan Bütün sorumluluğu üzerine aldı. GİK'e girdi, Genel Başkan yardımcısı oldu, partinin sözcüsü oldu, daha sonra İstanbul il başkanı oldu. İfadelerini kullanmıştı.