İzmir'de meydana gelen depremin ardından Büyükşehir Belediye binası ve birçok kamu kurumu binası hasar gördü. O hasar gören binalardan biri de İzmir Adliye binası oldu. Adliye binasının hasarlı olmasına rağmen İzmir Adliyesi İdaresi'nden personellere gönderilen mesajda "yaptırılan bilirkişi incelemesi" denilerek yapılacak temizlik sonrası çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Bu çağrıya adliye personelleri sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. İzmir Adliye Yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bugün itibariyle ana hizmet binamızda ve kiralık ek hizmet binamızda yaptırılan bilirkişi incelemesinde (9.Eylül Üniversitesi öğretim görevlileri, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bilirkişileri, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlilerinden oluşan) ana hizmet binamızın tüm blokları ve kiralık ek binamızın Asliye hukuk mahkemelerinin bulunduğu A blokta taşıyıcı sistemlerin, kolon ve kirişlerin sağlam olduğu bildirilmiş olup, adli hizmetin mevcut yapılarda devam edeceği, çatlak duvar vs tüm hasarların ivedi tadilatı hususunda gerekli koordinasyon ve çalışmaların başlatılacağı hususu rica olunur.

ADLİYE PERSONELLERİNDEN TEPKİ

Adliye personelleri Facebook üzerinden bu karara tepki göstererek şu açıklamayı yaptı: https://www.facebook.com/adaletbakanligipersonelleri/posts/3718653004852266 İzmir Adliyesi İdaresinden Personele Akıllara Durgunluk Veren Çağrı... 30/10/2020 tarihinde İzmir’de meydanda gelen 6.9 luk deprem sonucu adliye binası büyük hasar almıştı. Bugün yapılan çağrı personellerde büyük infial uyandırdı. Daha olayın üzerinden henüz 24 saat gibi bir süre geçmiş ve yapı güvenliği sağlanamamışken personeller yapılacak temizlik sonrası hasarlı binada mesai yapılması konusunda talimat verilmesinden korkuyorlar. Buradan tüm yetkilileri gereken hassasiyeti göstermeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Konu hakkında takibimiz devam edecek... Birçok adliye çalışanı Facabook'taki paylaşımın altına yorum yazarak tepkilerini dile getirdi.