İzmir'de meydana gelen depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 112'ye yükseldi.

İzmir'in Seferihisar açıklarında 30 Ekim Cuma meydana gelen 6,9 büyüklüğünde depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Birçok şehirde hissedilen ve 15 saniye süren deprem sebebiyle bazı evler yıkıldı, çok sayıda bina da hasar gördü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 112'ye yükseldiğini açıkladı. AFAD'dan yapılan açıklamada, İzmir'de gerçekleşen deprem sonrasında, büyüklüğü 4'ün üzerinde 44 artçı olmak üzere toplam 1508 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi. AFAD'ın 6,6 şiddetinde ölçtüğü deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 6,9, ABD tarafından da 7 olarak kaydedildi. Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 44 artçı olmak üzere, toplam 1401 artçı yaşandı. İzmir'de arama ve kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü 17 binadan 12'sinde çalışmalar tamamlandı ve 5 binada çalışmalara devam ediliyor.

BİR KADININ CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Rıza Bey Apartmanı'nda yapılan çalışmalar sonucunda, saat 04.15’te bir kadının cansız bedenine ulaşıldı. Kimliği henüz açıklanmayan kadının cansız bedeni moloz yığınlarının altından çıkarıldı.

3 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bayraklı ilçesinde bulunan Yılmaz Erbek Apartmanı, ilk iki katının çökmesiyle yan yattı. Bir süre vinç desteğiyle ayakta tutulan binanın üst katlarının ekiplerce kontrollü şekilde yıkılmasının ardından, dün akşam saatlerinden bu yana arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı. Ekipler sabah saatlerinde binanın enkazından 3 kişinin cansız bedenini çıkardı. Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından çıkarılan ceset sayısı 7’ye ulaştı.

DAVUTOĞLU VE EŞİ DEPREM BÖLGESİNDE

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, #izmirdepreminde çalışmaların sürdüğü bölgeye geldi. Davutoğlu, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1323594863934398465