Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'deki depremle ilgili son bilançoyu açıkladı: Can kaybı sayısı 35 oldu. 8 kişi yoğun bakımda, 243 kişi tedavi görüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminde şu ana kadar 35 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İzmir'de açıklama yapan Bakan Koca can kaybı sayısının 35'e yükseldiğini açıkladı.

TUNÇ SOYER: 180 VATANDAŞIMIZ ENKAZ ALTINDA

FOX TV'de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "180 civarında vatandaşın enkaz altından çıkarılması için çalışmaların sürüyor" dedi. Soyer, geceyi dışarıda geçirenler için de gereken her türlü desteğin sağlandığını belirtti.

23 SAAT SONRA MUCİZE HABERLERİ

Bu arada Doğanlar Apartmanı enkazı altında kalan anne ile 3 çocuğu, 23 saat sonra arama-kurtarma ekiplerince çıkarıldı. Doğanlar apartmanındaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler, saat 07.00 civarında, 3. kat seviyesinde ses tespit etti.

ANNE İLE 3 ÇOCUĞU KURTARILDI

Daha sonra saat 8'de ve 9'daki görüşmelerde enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10) ile Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi. Ekipler hem mutfaktan hem de salondan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Enkaz altından sağ olanların çıkarılması için olağanüstü bir sessizlik durumu oluştu.