İzmir'de yıkıma neden olan depremin ardından artan taleple birlikte prefabrik ev fiyatları bir hafta içerisinde yüzde 40 arttı.

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kiraların artmasıyla birlikte farklı konut alternatifleri arayan yurttaşlar, prefabrik evlere yöneldi. Deprem sonrası prefabrik evlere talebin arttığını söyleyen İzmir Emlak Klübü Başkanı Rıdvan Akgün, şöyle konuştu: "Özellikle müstakil arsalar üzerine prefabrik konutlar veya müstakil villalar çok yapılmak isteniyor. Durum böyle olunca da arz ve talep çoğalıyor. Son 1 hafta 10 gündür, prefabrik evlere bakıldığında prefabrik evlerin fiyatlarının yüzde 40'dan fazla arttığını görüyoruz. Daha önce bir prefabrik evi, 70-80-100 bin TL'ye alıyorsa vatandaş, şimdi 150-200 bin TL'ye satın almak zorunda kalıyor" dedi.

"MÜSTAKİL EV FİYATLARI DA ARTTI"

DHA'nın aktardığı habere göre, deprem sonrası müstakil evlerin fiyatlarının da artığını ifade eden Akgün, şunları söyledi: "Müstakil arsaların da fiyatları oldukça yükseldi. Neredeyse depremden bu yana yüzde fiyatlarda 50'ye yakın bir artış yaşandı. 1 milyon TL'ye satılan villaların, 1 milyon 500 bin TL, 1 milyon 700 bin TL'den satıldığını görüyoruz."