İzmir depremi sonrası halkın yardımına koşan taraftar grupları, sokakta kalan yurttaşlar için de yardım çağrısında bulundu.

İzmir’de merkez üssü Seferihisar’da yaşanan 6.9 şiddetindeki depremde son yapılan açıklamalara göre 79 yurttaş hayatını kaybetti. Yıkımın en fazla yaşandığı Bayraklı ilçesinde ise yıkılan binaların yanı sıra yüzlerce evde de farklı boyutlarda hasar bulunuyor. Evlerine giremeyen yurttaşlar, toplanma alanlarında kurulan çadırlarda kalıyor.

GÖZTEPE SPOR TARAFTARLARINDAN YARDIM

Binlerce insanın sokakta kaldığı bölgede gönüllü yurttaşlar ve sivil toplum örgütleri de seferber oldu. Bu gruplar içerisinde bulunan Göztepe Spor Kulübü taraftarları, depremin ikinci gününden itibaren Özkanlar Mahallesinde bulunan Emrah Apartmanının yakınlarında kurdukları koordinasyon merkezi ile bölge halkının ihtiyaçlarını karşılıyor. Diğer taraftar gruplarına da yardım çağrısında bulunan grup, kısa zaman içerisinde çok sayıda yardım malzemesi topladı. Bunun yanı sıra şehir dışından başta Trabzonspor ve Sakaryaspor taraftarları olmak üzere birçok farklı takımı destekleyen yurttaş yardım için İzmir’e geldi.

“GELEN YARDIMLARI BURADA TOPLUYORUZ”

Göztepe taraftarları adına konuşan Yiğit Demirli, taraftar grupları olarak Adapazar ve Van depremleri de olmak üzere birçok felakette sorumluluk aldıklarını söyledi. Demirli, “Gönül ister ki bir daha böyle bir şey yaşanmasın ama olursa da her zaman Göztepe taraftarı bu yardımların baş elemanlarından birisi olacak.  Emrah Apartmanın yakınlarında bir koordinasyon merkezi kurduk. Gelen yardımları burada toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Fazlamız olan malzemeleri belediyenin talep ettiği alanlara gönderiyoruz” diye belirtti. Yurttaşlara da seslenen Demirli, “Biliyoruz ki Türkiye’de her şey birkaç gün sonra unutuluyor. Biz istiyoruz ki burada mağdur olan vatandaşımız unutulmasın. Burası ne kadar sürerse bizler burada olacağız. Diğer arkadaşlarımız da bir hafta ile sınırlı kalmasın buradaki insanları unutmasın” dedi.

TRABZON'DAN YARDIMA GELDİLER

Göztepe taraftarlarının çağrısı ile yardıma gelen gruplardan Trabzonspor’un Gurbetçi Gençler temsilcisi Çağatay Sarı ise, “Biz Trabzon halkı olarak belki yaşamadık ama burada bulanarak İzmir’in acısını yaşamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. İzmir için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Sarı, çadırlarda kalan yurttaşların ihtiyaçları doğrultusunda bölgeye battaniye ve erzak getirdiklerini söyledi.

'BİRBİRİMİZİ ANLAYALIM'

“İzmir’de çadırda kalan insan sayısı çok fazla, battaniye, sıcak içecekler, elbise ihtiyaçları var” diyen Sarı, “Gönderilen giysilerin özellikle giyilmemiş olmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Koronavirüs salgını var, buna dikkat edilirse çok seviniriz. Böyle zor günlerde insancıl olmaya, insanca şeyler düşünüp, duygulara inmeyi daha doğru buluyoruz. Duygusal olarak çok farklı bir noktadayız. Herkesi insanlığa davet ediyorum ki birbirimizi anlayalım” diye konuştu.