Partisinin Samsun İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de arama-kurtarma çalışmaları sürerken, seçim çağrısı yaptı. Erdoğan, "Seçimden önce seçim kazanmaya var mıyız?" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İzmir depreminde evleri yıkılanların yerine yenilerinin en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

"KURUMLARIMIZ FELAKET BÖLGESİNDE GEREKENİ YAPIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir için şu açıklamada bulundu: "Seferihisar merkezli olarak İzmir'de yaşanan deprem sebebiyle bir kez daha İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 58 vefatımız var, 896 yaralımız var. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. bugüne kadar tüm afetlerde olduğu gibi İzmir depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı yeni konutlarına kavuşturacağız. Enkazların kaldırılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Bakanlık ve kurumlarımız felaket bölgesinde gerekeni yapıyor. Dün Van kongresinden İzmir'e geçerek orada kriz merkezinde toplantımızı yaptık. Enkaz bölgesine giderek bilgileri aldık. Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin yaralarını soğuklar bastırmadan kapatmakta kararlıyız."

"SEÇİMDEN ÖNCE SEÇİM KAZANMAYA VAR MIYIZ?"

Erdoğan Samsun'da partililere yönelik konuşmasında ayrıca, "Seçimden önce seçim kazanmaya var mıyız?" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Türkiye medeniyetinin ve tarihinin kendisine verdiği sorumlulukla, bu kritik süreçte mazlumun, mağdurun yanında yer alıyor. Bir yandan kendi haklarımızı savunurken, diğer yandan elimizdeki imkanları, zor günlerinde tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. Karşımızda son asrın muktedirleri var. Güçlerini zulme, kan dökmeye borçlu bu zalimlere artık oyunun değiştiğini kabul ettirmek kolay olmuyor. Ne kadar direnirlerse dirensinler, bu değişim selinin önüne set kurabilmeleri mümkün değildir. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sıkı tuttuğumuz sürece, Allah'ın izniyle aşamayacağımız engel yoktur.

"ÜYE SAYIMIZ 11 MİLYONU AŞTI"

İçinden geçtiğimiz bu tarihi süreçte kongrenin kritik bir süreç temsil edeceğine inanıyorum. Dinamik sürecin lokomotifliğini AK Parti'nin genel başkanından mahalle temsilcisine kadar herkes yapacaktır. Türkiye varsa biz varız. Türkiye güçlüyse biz güçlüyüz. AK Parti şahsi hesaplarının aracı haline dönüştürmeye kalkarsa karşısında milletimizle birlikte bizi de bulur. Kuruluşunun üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen yenileyerek, tazelenerek iktidarını devam ettiren başka bir parti yoktur. Hiç kimseyi dışarıda bırakmadan yeni isimler ve yeni heyecanlarla AK Parti'yi büyütmeyi sürdürüyoruz. Üye sayımız 11 milyonu aştı.

"155 ÜLKEYE YARDIM ETTİK"

Bir yandan ülke içindeki sıkıntılarımıza çözümler üreteceğiz, diğer yandan bölgelerimizdeki projeleri hayata geçireceğiz. Umutlu ve kararlıyız. Geçmişte uzun süre ülkemizi istedikleri gibi yönlendirmek için kullandıkları tüm araçları birer birer ellerinden aldık. Bizim dönemimizde de aynı oyunları oynadılar, hüsrana uğradılar. Salgın döneminde tüm dünya kasıp kavrulurken, yardım isteyen her yere el uzattık. Şu ana kadar 155 ülkeye yardım elimizi uzattık. Yok demedik, hepsinin yardımına koştuk.

"SURİYE'DE, LİBYA'DA, AZERBAYCAN'DA VARIZ"

Bölgemizde terör örgütleri ve zalim rejimler kardeşlerimizin canlarına ve şereflerine saldırırken, onlara sırtımızı dönmedik, sahada kendilerine kalkan olduk. Suriye'de, Libya'da, Azerbaycan'da biz varız. Akdeniz'den Karadeniz'e, Suriye'den Libya'ya, Kıbrıs'tan Karabağ'a aynı onurlu tavrı ortaya koyduk. Terörle mücadelede, darbe girişiminde şehitler verdik. İdlib'de, Afrin'de, Zeytin Dalı'nda şehitler verdik; her şey bizim için arazilerin vatan olması demektir. Bir vatana sahipseniz bu böyle olur.

"BİZİ YAVAŞLATTILAR, AMA DURMADIK"

Ekonomimize yönelik saldırıların maliyetleri oldu. Hedeflerimize ulaşmak için hızla yol alırken bizi yavaşlattılar ama ülkemizi bu kutlu yoldan geri döndüremediler. Kurdukları tuzakların hepsini başlarına geçirdik. Bu yeni dönemin de lokomotifi AK Parti olacaktır. Türkiye'ye nasıl 18 yılda demokrasi ve kalkınmada çağ atlattıysak önümüzdeki dönemde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim dönemizde de oyunlar oynadılar ve hep hüsrana uğradılar. Türkiye'yi vesayetle esir alamadılar, terörle dize getiremediler, darbeyle yıkamadılar, tehditle, kuşatmayla, ambargoyla prangaya çekemediler, Türkiye'yi ekonomi ile de alt edemeyecekler. Yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştırdığımızda Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en büyükleri arasında yer alacaktır."