İzmir'de cami hoparlörlerinden Çav Bella çalınmasının üzerinden bir ay geçerken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, "Sorumlular kim? Suçlular nerede?" diye sordu.

İzmir’de cami hoparlörlerinden Çav Bella marşının çalınmasının üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, soruşturmanın ne aşamada olduğunu sordu. Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkeyi kutuplaştırmak, partimize hakaretler etmek ve üyemiz Banu Özdemir’i tutuklamak için sarıldığı camilerden Çav Bella çalınması provokasyonunun üzerinden tam 1 ay geçti. Onlar istese de biz unutturmayacağız! Soruyoruz: Soruşturma ne oldu? Sorumlular kim? Suçlular nerede?" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/eczozgurozel/status/1274674991917907968 CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, "Bugün İzmir’de camilerden 'Çav Bella' çalınmasının üzerinden tam bir ay geçti. Şarkıyı çalanlardan 'tık' yok. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sağa sola hakaret edip tehdit edeceğine camide şarkı çalanları yakalatıp hakim huzuruna çıkartsın" paylaşımında bulundu. https://twitter.com/AtillaSertell/status/1273931936671694848

SÜLEYMAN SOYLU: "BULURUZ, CAMİ DİBİNDE EZANI DİNLETİRİZ"

İzmir’de 20 Mayıs günü cami hoparlörlerinden Çav Bella marşı çalınmıştı. Müftülük olayın ‘sabotaj’ olduğunu duyurmuş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatılmıştı. İçişleri Bakanı Soylu, "Buluruz, buluruz ve ona caminin dibinde de ezanı dinletiriz" demişti. Olayın görüntüsünü Twitter hesabından paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 21 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı. 22 Mayıs'ta adliyeye sevk edilen Özdemir hakkındaki suç maddesi değiştirilerek tutuklanmış ve 29 Mayıs'ta tahliye edilmişti.