İzmir'de gerçekleştirilen IŞİD operasyonunda örgütsel faaliyetlerde bulunan şüpheli ve onunla bağlantılı olduğu belirlenen 10 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD ve "selefi/tekfirci" grupların kentteki faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmalarda, daha önce hakkında dava açılan ve yargılanmasına İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen "Ebu Haris" kod adlı Ramazan O.'nun bir kitabevi ve çevresinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği belirlendi.

AVUSTRALYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRIYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN KİŞİ İLE İRTİBATLI

Zanlının IŞİD'e eleman kazandırma amacıyla gençleri etkilemek için kitabevinde sohbetler düzenlediği, sosyal medya hesabından yayınlar yaptığı, yardım topladığı ve Avusturya'da gerçekleştirilen saldırıyla ilgili gözaltına alınan bir kişi ile de irtibatlı olduğu tespit edildi.

ÇOK SAYIDA YASAKLANMIŞ YAYIN ELE GEÇİRİLDİ

Bunun üzerine 14 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda Ramazan O. ve onunla bağlantısı tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 1 av tüfeği ve çok sayıda yasaklanmış yayın ele geçirildi. Firari 1 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

CÜBBELİ'NİN İDDİASI ÜZERİNE

AA'nın aktardığına göre operasyonun, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "bazı selefi derneklerin silahlandığı" iddiaları sonrası yürütülen soruşturma kapsamında İzmir ayağına yönelik olduğu da belirtildi.

NE OLMUŞTU?

“Tarafsız Bölge” programında Ahmet Hakan, Hakan Bayrakçı ve Nedim Şener’in sorularını cevaplayan Ünlü, programda son dönemde Türkiye’de artan selefi akımlara ve bunların dernekleşme faaliyetlerine dikkat çekip “iç savaş” uyarısı yapmıştı.