İzmir’de yurttaşların tıbbi maskeye ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına maskematik yerleştirilmeye başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kamusal alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesi üzerine yurttaşların tıbbi maskeye erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına maskematik yerleştirmeye başladı. İlki Konak Metro İstasyonu’nda hizmete giren maskematik hafta başından itibaren 10 istasyona daha koyulacak.

ULAŞIM KARTIYLA MASKE ALIMI

Metro yolcuları İzmirim kartla yolculuk bedelini ödedikten sonra içeride bulunan maskematiğe yine İzmirim kartlarını göstererek hijyen paketini alabiliyor. Bu işlemde karttan herhangi bir düşüm yapılmıyor. Pakette 4 maske ve 100 mililitrelik bir dezenfektan içeriyor. Önümüzdeki günlerde dağıtımı kolaylaştırmak için paketten dezenfektan çıkarılacak, maske sayısı 5’e çıkarılacak. Kart kullanıcıları haftada 1 paket alabilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maskelerin direkt makineden alınmasının da hijyen bakımından önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Soyer, "Böylelikle vatandaşlarımıza maskeye çok daha huzurlu ve kolay erişebilecekleri bir hizmet vermiş oluyoruz" dedi.