İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e, yaralı sayısı ise 831'e yükseldi. AFAD 13 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde 28 can kaybı ve 831 yaralı olduğunu duyuran AFAD, 7 binadan 4 binada çalışmaların tamamlandığını; 13 binada çalışmaların sürdüğünü duyurdu. AFAD tarafından vatandaşlara “Hasarlı binalara girmeyin. Yolları acil yardım araçları için boş bırakın. Evleri terk ederken doğalgaz kokusu yoksa telefonla sesli arama yapmayın. Doğalgaz ve su vanalarını kapatın, elektrik şalterini indirin, vanayı kapatın” uyarıları yapıldı.

7 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın depremin bilançosuna ilişkin verdiği son bilgiye göre, Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi. Koca, "28 can kaybımız var. 3’ü ağır 7 kişi yoğun bakımda, 243 kişi halen tedavi görüyor. 642 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda. 112 Acil Yardım Ekipleri, UMKE Timleri, ambulanslarımız ve hastanelerimizle, acımızı azaltmak için İzmir’de görev başındayız" açıklamasında bulundu.

ENKAZDAN 16 SAAT SONRA İKİ KİŞİ ÇIKARILDI

İzmir’de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından, Gülçin Aykut Soydan isimli vatandaş, yaklaşık 16 saat sonra yaralı kurtarıldı. Yaralı olarak sedyeye alınan Soydan, Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Aynı enkazdan kısa süre önce 53 yaşındaki Fadime Tolu da kurtarılmıştı. Enkazda başka kişilerin de bulunduğunu değerlendiren arama kurtarma ekipleri, çalışmalara hız verdi.

17 SAAT SONRA KURTARILDILAR

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Rıza Bey Apartmanı enkazından 16 yaşındaki İnci Okan ve Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından da Hülya Özmet, yaklaşık 17 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Merkez üssü İzmir'in Seferihisar açıkları olan depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ANNE VE 4 ÇOCUĞUNA ULAŞILDI

İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan ve dünkü depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı’nda enkaz altında kalan Seher Perinçek ve 4 çocuğu ile irtibat kuruldu. İzmir'deki depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 23 saat sonra anne Seher Perinçek ve 4 çocuğundan 3'ü kurtarıldı. 1 çocuk için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Kandilli Rasathanesi, dün saat 14.51’de merkez üssü Ege Denizi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,1 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.