Gazeteci Orhan Uğuroğlu, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı’nın yaptığı ihalenin, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün yeğeni Cemal Asiltürk'ün şirketine verildiğini yazdı.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşesinde, Saadet Partisi’nin (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yönetimine karşı ‘büyük kongrenin toplanmasını’ da içeren 53 maddelik açıklamasına dair kaleme aldığı yazısını değerlendirdi. Uğuroğlu yazısında, “Saadet Partisi’nde neden muhalefete başladı? Bürokraside yaptığım araştırmada gerçeği ortaya çıkardım” ifadelerine yer verdi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı’nın yaptığı bir ihaleye dikkat çeken Uğuroğlu, söz konusu ihaleyi yaklaşık 10 yıldır “MRD Bilişim Şirketi”nin kazandığını, son ihaleyi de 3,8 milyon dolar vererek kazandığını, ancak İçişleri Bakanlığı’nım aniden “MRD Bilişim Şirketini” diskalifiye ettiğini aktardı.

"PEKİ, İHALE YENİLENMEDEN HANGİ ŞİRKETE VERİLDİ?"

“Peki, ihale yenilenmeden hangi şirkete verildi? – Forte Bilişim Şirketi İhalede ikinci olan bu şirketin sahibi kim? – Cemal Asiltürk” bilgisini paylaşan Uğuroğlu, yazısının devamında da şu ifadeleri kullandı: “Asiltürk soyadı dikkatinizi çekti değil mi? Peki, kim bu Cemal Asiltürk. Bingo… Evet, Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dönemde görüştüğü Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün yeğeni… Sonuç çok net: Ahlaki, manevi, siyasi ve ticari.”

"ASİLTÜRK, SP GENEL BAŞKANLIĞI'NA GÜNDOĞDU'YU ADAY GÖSTERECEK"

Uğuroğlu yazısında ayrıca, Oğuzhan Asiltürk’ün Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na göstereceği adaya da dikkat çekerek, “Aday kim? AKP döneminde TÜBİTAK, Başbakanlık Başmüşavirliği ve TBMM’de müşavirlik görevlerinde bulunan Yeni Şafak’ta yazıları da yayınlanan Erdoğan’a da çok yakın bir isim: Prof. Dr. Mete Gündoğan” dedi.