ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi’nden Prof. Steve Hanke'nin Türkiye ve Çin ile ilgili "Hükümet oldukça şüpheli veriler yayınlıyor" sözlerine yer verildi.

Koronavirüs salgınında dünya çapında en geniş bilgileri paylaşan Johns Hopkins Üniversitesi'nden Prof. Hanke, 7 Haziran tarihinde yayınladığı grafikte, bir milyonluk nüfus başına koronavirüs nedeniyle en fazla kişinin hayatını kaybettiği ülkeleri sıraladı.

EN FAZLA KAYIP BELÇİKA'DA

Yeni Çağ'dan Serkan Talan'ın haberine göre, Johns Hopkins Üniversitesi’nin yayınladığı sonuçlarda, bir milyonluk nüfus başına koronavirüsten en çok kişinin hayatını kaybettiği ülke Belçika oldu. 7 Haziran’da yayınlanan sonuçlara göre, Belçika’da 828 kişi hayatını kaybederken, İngiltere ise 597 ile ikinci sırada yer aldı. Koronavirüsün en şiddetli görüldüğü İspanya’da 580, İtalya’da 561 ve ABD’de ise 1 milyonluk nüfus başına 339 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

TÜRKİYE DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

John Hopkins Üniversitesi’nin açıkladığı verilerde Türkiye ile ilgili çarpıcı veriler yer aldı. Açıklanan grafikte Türkiye’nin yanında "Hükümet verileri oldukça şüpheli" ifadeleri yer aldı. Profesör, Türkiye ile birlikte Çin hükümetinin paylaştığı verileri de şüpheli buldu.