Yasadışı yollardan sahiplendiği maymunlarla çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan ve iki maymununa el konulan hakkında üçüncü maymunda tutuklama kararı verildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CİTES) kapsamında alınıp satılması özel izne tabi olan makak maymunu beslediğini ve maymunla videolar çekerek sosyal medya hesabından paylaştığını belirledi. AA'nın aktardığı habere göre polis ekipleri, daha önce de iki kez gözaltına alınan ve maymunlarına el konulan İzgi'nin, Sarıyer'deki evine operasyon düzenledi.

MAKAK CİNSİ MAYMUN YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ

Baskında Meriç İzgi ve Elif Türkan E. gözaltına alınırken, makak cinsi maymuna da el konuldu. Elif Türkan E. işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılırken, Meriç İzgi tutuklanarak cezaevine gönderildi. El konulan maymun da Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İKİ MAYMUNUNA DA EL KONULMUŞTU

Mart ayında ‘Koko’ adını verdiği ve yasadışı yollarla sahiplendiği anlaşılan ‘Makak’ cinsi maymun için Eyüpsultan’daki evine İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlenen 24 yaşındaki Youtuber Meriç İzgi'nin maymunu elinden alınarak hayvanat bahçesine teslim edilmişti. İzgi bu ay başında yine yasadışı yollarla hayvan sahiplenmiş ve ikinci maymununa da el konulmuştu. İki maymun da Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından hayvanat bahçesine teslim edilmişti.