Kaçırılan ve kendisinden haber alınamayan sosyalist işçi Gökhan Güneş, bu sabah erken saatlerde evine döndü. Ayrıntılı açıklama gün içinde yapılacak.

İstanbul Başakşehir'de 20 Ocak günü kaçırılan elektrik işçisi Gökhan Güneş evine döndü. Ezilenlerin Hukuk Bürosu, attığı tweet ile Güneş'in bu sabah erken saatlerde İkitelli'deki evine döndüğünü duyurdu. "#SizKaçırdınızBizAldık" etiketi ile duyurulan gelişme ile ilgili ayrıntılı açıklamanın gün içinde yapılacağı belirtildi. Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Gökhan Güneş'in bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gökhan Güneş'in gözleri kapalı bir biçimde Başakşehir civarında serbest bırakıldığı ve kendi olanaklarıyla İkitelli'deki evine geldiği öğrenildi.

İŞE GİDERKEN KAÇIRILMIŞTI

Başakşehir'de elektrik işçisi olarak çalışan, ESP'li Gökhan Güneş'ten 20 Ocak'tan bu yana haber alınamıyordu. Kaçırılma anının görüntülerine ulaşılan Gökhan Güneş ile ilgili olarak günlerdir eylemler yapılıyor, ailesi Emniyet ve Savcılık nezdinde girişimlerde bulunuyordu. Bir işyerinin ve İETT'nin kamera kayıtlarında, Güneş'in otobüsten indiği ve bir grup tarafından zorla araca bindirildiği net biçimde görülüyordu. Emniyet yetkililerinin Gökhan Güneş'in ailesine "oğlunu teslim edeceğiz" dediği öğrenilmişti. Gökhan Güneş'in avukatı Sezin Uçar, daha önce ajanlık teklifi yapılan Güneş'in "istihbarat görevlileri veya Terörle Mücadele Polisleri tarafından gözaltında tutulduğunu" düşündüklerini söylemişti. https://twitter.com/EzilenlerinHB/status/1353919802302193664?s=20