İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi'nde, okula bu dönem yeni başlayan öğrencilere "simit" atılması videosu sosyal medyada tartışma konusu olurken son sınıflardan bir öğrenci okulda yaşananlarla ilgili seslerini duyurma çabalarının bu kadar ses getirmemesine tepki göstererek "Yaptığımız hataysa bile, bize yapılan linç gençlere haksızlıktır" dedi.

Geçtiğimiz gün (9 Eylül 2019) okullar açıldı. Kadıköy Anadolu Lisesi'nden gelen bir açılış günü videosunda, bu dönem yeni başlayan öğrencilerin okula girişi sırasında, diğer öğrencilerin yeni öğrencilere doğru "simit attığı" görüldü. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. Sonrasında, birçok kişi sosyal medya üzerinden öğrencilere tepki gösterdi. Okulla ilgili son sınıflardan bir öğrencinin yazdıkları da başka bir tartışma başlattı. Kadıköy Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Pınar Konak, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, okulun yaşadığı onca problemin sesini yılardır duyuramadıklarını belirten Konak, bu yıl medyada sadece "simit atma" eyleminin parlatıldığını ifade etti. Konak, açıklamasını şu sözlerle bitirdi: "Destek beklediğimiz büyüklerimiz zor günlerimizde bizleri görmezken, bu olay yüzünden kimseden duymadığımız hakaretler duyduk. Yaptığımız hataysa bile, bize yapılan linç gençlere haksızlıktır." Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Pınar Konak'ın twitter hesabından yazdığı tam metin şöyle:
"Kadıköy Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim okulda geçirdiğim dört sene boyunca okulumuzdan altmıştan fazla öğretmen ‘proje okulu’ olmamız kapsamında bizlerden koparıldı, kimi öğrencilere ‘örgütlü’ etiketi takıldı, oynanan tiyatro oyunu yüzünden 18 yaş altı 20 öğrenciye kendi öğretmenlerimizden birinin yazdığı dilekçeyle soruşturma açıldı, müzikal kulübünün gösterileri sansürlendi, okul yatakhanesinde dini bir grubu tanıtan öğrenci idare tarafından desteklendi, okulun geleneksel maçlarına ‘tehlikeli’ görülerek mezunlarımız alınmadı ve daha onca olay... Bunların hepsi sadece dört senede yaşandı ve biz Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri bunca şeyde hashtaglerle duyurularla sesimizi duyurmaya çalıştıysak bile bu kadar yıldır yapılan bu simit atma töreni kadar duyuramadık sesimizi. Destek beklediğimiz büyüklerimiz zor günlerimizde bizleri görmezken yapılan bu olay yüzünden kimseden duymadığımız hakaretleri duyar olduk. yaptığımız hataysa bile yapılan bu lincin henüz 18'ine bile gelmemiş onlarca gence haksızlık olarak görüyorum."
Sosyal medya hesabından okulda öğretmen olduğunu belirten bir kişi de, simit atılmasının sembolleşmiş bir anlamı olduğunu şöyle ifade etti: "Hoşgeldiniz yeni martılarımız, geleneksel karşılama töreni ile aramıza katıldınız"