Polis Kadıköy'de ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının protesto edildiği yürüyüşe plastik mermi ve biber gazı ile müdahale ederek onlarca kişiyi gözaltına aldı.

[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]G[/mks_dropcap]ençlik örgütlerinin saat 18.30'da Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’ndan başlatacağı Kudüs yürüyüşünü polis “yürüyüş güzergahı değil” diyerek engelledi.

Gençler bunun üzerine Süreyya Operası önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada “Gençlik geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanındadır” denildi.

Gençlik örgütleri Süreyya Operası önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasından sonra yürüyüşe geçti. Yürüyüşün başlamasıyla polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gençler gözaltına alınırken "Filistin'de taş atan çocuklara bin selam" diye slogan attı. Polis gazetecilere de müdahale etti. dokuz8'den Gürkan Özturan'ın telefonunu alıp içindeki görüntüleri sildiler. dokuz8HABER/Arif İyidoğan, Cemre Tarakçı, Soner Karabulut, Gürkan Özturan, KY