Hakkında oyuncu Sevcan Yaşar’a şiddet uygulayarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Sermiyan Midyat, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çektiği bir video ile övgülerde bulundu.

Hakkında oyuncu Sevcan Yaşar’a şiddet uygulayarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Sermiyan Midyat, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çektiği bir video ile övgülerde bulundu. ABD'nin pandemi karşısındaki tutumunu eleştirirken, Türkiye'ye övgü dizen Midyat, "Memleketimizdeki Sağlık Bakanı'nın, Cumhurbaşkanı'nın gösterdiği hassasiyet takdire şayan" ifadelerini kullandı.

KOCA VE ERDOĞAN'I ETİKETLEDİ

ABD'nin Covid-19'a yönelik tutumunu eleştiren Midyat, yayınladığı videoda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya hesaplarını etiketledi. Videoyu ABD'de çektiğini belirten Midyat, "Yaklaşık bir yıldır yurt dışına çıkmamıştım. Şimdi Amerika'ya geldim ve pandemi karşısındaki tutumuna şaşırdım. Kuaförler açık, restoranlar açık, havalimanında ateş bile ölçülmedi" diye konuştu. Midyat'ın konuşmasını tamamı şu şekilde: https://twitter.com/SermiyanMidyat/status/1335696397493006342?s=20

"CUMHURBAŞKANI'NIN GÖSTERDİĞİ HASSASİYET TAKDİRE ŞAYAN"

"Söyleyeceğim şey beni linç ettirmeyi sağlayacaktır. Zira memleketimizde sırf muhalif olmak için, şirin gözükmek için siyaha beyaz diyen popülasyon çok fazla. Biliyorsunuz 23 yıldır huzurunuzdayım. Eleştirisinin nereye gideceğini hesap etmeden konuşan bir deli kardeşinizim. Söylemek istediğim şu ki, herkesin süper güç dediği Amerika'da gördüklerimden sonra memleketin kıymetini insan fark ediyor. Memleketteki tüm sağlık çalışanlarının, Sağlık Bakanı'nın, Cumhurbaşkanı'nın gösterdiği hassasiyet teşekküre ve takdire şayan. Umarım tenkit etmeyi bildiğimiz kadar, takdir etmeyi bileceğimiz günlerde tekrar buluşuruz."

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Sermiyan Midyat hakkında, oyuncu Sevcan Yaşar’a şiddet uygulayarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.