Kadir Şeker, 'Kasten öldürme' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İyi hal indirimi yapılarak, cezası 12 yıl 6 aya düşürüldü.

Konya’da, Ayşe Dırla’yı darp ettiği öne sürülen Özgür Duran’ı, engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker 'in yargılandığı davada karar çıktı. Şeker, 'Kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapse çarptırıldı. Şeker'in cezası tahrik nedeniyle 15 yıla indirildi. İyi hal indirimi de yapılarak 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

“KİMSEYE ZARAR VERME NİYETİM YOKTU”

Kadir Şeker, mahkemede verdiği ifadesinde şunları kaydetti: "Yardıma ihtiyacı olan bir kadının yanına yardımcı olmak için gittim. Kimseye bir zarar verme niyetim yoktu. Kadın iyi olduğunu söyleyince arkamı dönüp gittim. Arkamdan saldırdı, boğazımı sıkıp nefessiz kaldım. Olay yerinden ayrılırken yaralandığının farkında değildim. Hayatını kaybettiği için çok üzgünüm."

"KADİR, TOPLUMSAL, SOSYOLOJİK BİR VAKADIR"

Şeker'in avukatı ve Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, "Kadir, toplumsal, sosyolojik bir vakadır. Asla adam öldürme kastıyla hareket etmemiştir. Olay anında maruz kaldıkları, tekme, yumruk, boğazının sıkılması neticesi, o anın heyecanı, korku ve paniğiyle hareket etmiştir" dedi.

İSTİNAF MAHKEMESİNE BAŞVURACAKLAR

Şeker'in avukatı Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, duruşma sonrası yaptığı açıklamada karara itiraz için istinaf mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

"KADİR ŞEKER İÇİN BERAAT" KAMPANYASI

Şeker'in serbest bırakılması talebiyle sosyal medyada kampanya başlatıldı. Twitter'da #kadirsekericinberaat etiketi ile binlerce paylaşım yapan kullanıcılar, Kadir Şeker hakkında beraat kararı verilmesini istedi. https://dokuz8haber.net/gundem/kadir-seker-davasinda-karar-bekleniyor/