Kamudaki işe alımlarda "güvenlik soruşturması" uygulaması adı altında yapılan fişlemeleri yazan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Gençlere bu yapılırken hangi reformdan söz ediyorsunuz siz?" diye sordu.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında kamudaki işe alımlarda "güvenlik soruşturması" uygulaması adı altında yapılan fişlemelere yer verdi. Zeyrek, güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlandığı bir yurttaşın, babasının Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) eylemine katıldığı için fişlendiğini ve kendisiyle ilgili rapora da bunun gerekçe yapıldığını aktardı. Bir başka yurttaşın babasının da sosyal medyada Erdoğan'a ağır eleştiriler yönelttiği için fişlendiğini söyleyen Zeyrek, o kişinin de babası nedeniyle olumsuz görüşe maruz kaldığını ifade etti.

"HANGİ REFORMDAN SÖZ EDİYORSUNUZ SİZ?"

Zeyrek, "Özellikle CHP'li belediyelerin işe alımlarında bu işin bariyere dönüştüğü açık. Kardeşi FETÖ'den, darbe suçundan içeride olan isimlerin bakan ya da büyükelçi olabildiği bir 'adalet ortamında', babası EYT eylemine katıldı, sosyal medyada Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi diye işe dahi alınmaması tuhaf değil mi? Hani suç kişiseldi (ki ortada suç da yok, fiş var)? Gençlere bu yapılırken hangi reformdan söz ediyorsunuz siz?" diye sordu.