Kanal İstanbul için ilk kazma tarihi belli olurken, iktidar da muhalefet de “kararlı” mesajlar veriyor. Erdoğan projeyi “iklim dostu” ilan etti, Meral Akşener ise “düpedüz soygun projesi” dedi, “bu ihanete geçit vermeyeceklerine dair” and içti. Kılıçdaroğlu, 128 milyar doları sordu, Merkez Bankası rezervlerinin ekside olduğunu söyledi. Bulunduğu yerin yayınlanması nedeniyle Sedat Peker’in yarın ve Pazar günü gelecek videoları riske girdi.

https://www.youtube.com/watch?v=UV6bo7dO9gE

KANAL İSTANBUL: İKTİDAR DA MUHALEFET DE KARARLI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısındaydı. CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na çattı, Kanal İstanbul'un ve Salda'nın “çevre koruma projesi” olduğunu iddia etti. Bu arada, “Yaz aylarında temellerini atacağız” dediği Kanal İstanbul Projesi için tarih verildi. İlk kazma 26 Haziran’da vurulacak.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in gündeminde de “düpedüz soygun planı” dediği Kanal İstanbul vardı. Akşener, “And olsun şart olsun, bu ihanete geçit vermeyeceğiz” dedi.

Fox TV'de Çalar Saat programına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ise 128 milyar dolar vardı. Bu olayın tek başına hükümeti devirmeye yeteceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Rezerv eksi 47 milyar 600 milyon dolar. Merkez Bankası'nda bir dolar dahi, bir cent dahi kendisine ait para yok. Borç para var” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millet açsa onları da siz doyuruverin” sözüne sosyal medyadan yanıt verdi. Yurttaşlar da #AçOlanlarıSizDoyurun etiketiyle pek çok paylaşım aptı.

SEDAT PEKER YOLCU, VİDEOLAR RİSKE GİRDİ

Sedat Peker yeri yayınlandığı için “uzaklara yolculuğa” çıktı, beklenen videolar riske girdi. CHP Milletvekili Başarır, Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun müteahhidin doğum günü partisine katılmasını eleştirdi. Öte yandan, Sedat Peker’in, Esat Toklu ile ilgili 9 paylaşımı hakkında erişim engeli kararı verildi.

Gençlik örgütleri bugün Taksim’de çetelere karşı eylemdeydi. "Mafya-çete devletine hayır" sloganıyla bir araya gelen gençler gözaltına alındı.

TİP Milletvekili Ahmet Şık, kendisine tehditler savuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında yargıya başvurdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı basın toplantısı ile "devletin müsilajdan arındırılmasını" istedi.

Memleketin gidişatından rahatsız olan yurttaşlar, "Hak Adalet Demokrasi İstiyoruz" diyerek, diyerek #HADİ etiketiyle sosyal medya kampanyası başlattı.

CANLI YAYIN | KENTLERDE YAŞANAN SON GELİŞMELER

Bekir Güneş’in sunduğu #dokuz8YEREL programında, farklı bölgelerden gazeteciler kentlerin gündemini aktardı. Aşılama çalışmalarından yurt dışına kaçışlara, imar sorunlarından ekmek zammına kentlerin öne çıkan gündemleri #dokuz8YEREL programında konuşuldu.

https://www.youtube.com/watch?v=S2d_Eu8yb2k

GÜNÜN YAZISI

Yazar Dr. Ayşegül Tözeren, biyoekonomi yazılarının ikincisinde “Tarım 4.0’da yapay zekânın yerini anlamak ve tartışmak” başlığı yapay zeka ve tarım bağlantısını yorumladı.

GÜNÜN DİĞER ÖNEMLİ BAŞLIKLARI

Marmara Denizi sahillerinde görülen müsilaj rüzgarın etkisiyle yayılıyor. Bir çok bölgede deniz süpürgeleri ile müsilaj toplanıyor.

14 Haziran’da başlayacak NATO Zirvesi öncesi, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye’nin NATO müttefiki gibi davranmadığını söyledi.

DİSK yöneticilerine 1 Mayıs nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşma 15 Ekim saat 10.00'a ertelendi.

Koronavirüs Bilim Kurulu çevrimiçi yaptığı toplantı ile “atılması gereken yeni adımlar”ı ve aşılama çalışmalarını değerlendirdi.

TTB, Dünya Sağlık Örgütü’nün kararına rağmen uygulanan "hidroksiklorokin tedavisi" nedeniyle kaç kişinin yaşamını yitirdiğini sordu.

Sanat Meclisi’nin çağrısıyla müzisyenler ve tiyatro sanatçıları çalıştıkları alanların tekrar açılması talebiyle basın açıklaması düzenledi.