AKP, Meclis'e sunacağı kanun teklifine WhatsApp denetimini de ekledi. Taslağa eklenen madde ile hükümet, yurttaşlar arasındaki yazışmaları denetleyebilecek.

Koronavirüsle mücadele için AKP tarafından hazırlanan kanun teklifi içerisinde yer alan WhatsApp maddesi tepki çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AKP'nin koronavirüsle mücadele için hazırladığı kanun taslağına eklediği WhatsApp maddesini eleştirdi.

"SALGINLA MÜCADELEDE WHATSAP'IN ALAKASI NE?"

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuya değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, "Başta WhatsApp olmak üzere pek çok haberleşme uygulamasının devletin denetimine, izlemesine ve kaydına tabi olacağı görülüyor. Koronavirüsle mücadelede bunu yapmak akla nereden geldi merak ediyoruz" dedi.

"PARANOYA HALİ"

Hiçbir önerinin samimi olmadığını söyleyen Özel, "Af çıkaracağız koronavirüs nedeniyle diyorlar. Cumhurbaşkanına hakaret edenleri, siyasileri, gazetecileri biraz daha tutacağız diyorlar. Cezaevine sokulacak muhalif gazeteleri yasaklama maddesi konuluyor. Koronayla mücadele için kanun taslağı hazırlamış vatandaşın özel sohbetinin takibini ve oradan ceza almasına varacak bir düzenlemeyi ekliyor. Bu paranoya halidir. Evde kalıyorlar yetmez kimseyle iletişim de kurmasınlar" dedi.