Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan 'Hayalet Şehir' Kapalı Maraş'ın Perşembe günü halkın kullanımına açılacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temin Projesi'nde yaşanan arızanın giderilmesinin ardından Anadolu suyunun yeniden KKTC ile buluşması töreninde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Başbakanı Ersin Tatar konuştu.

"BİZİM İÇİN DOĞU AKDENİZ MESELESİNİN İKİ BOYUTU VAR"

Toplantıda konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Bizim için Doğu Akdeniz meselesinin iki boyutu var. Birincisi Türkiye'nin kıta sahanlığındaki haklarının korunması, ikincisi de Kıbrıs Türk halkının Ada'nın etrafındaki doğal kaynaklarla ilgili hak ve çıkarlarının garanti edilmesidir. Bu ikisi aynı derecede öneme sahiptir. İnşallah Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı Doğu Akdeniz'de de bulacağız. Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin içinde olmadığı hiçbir senaryonun başarı şansı yok. Son yapılan AB zirvesinde Kıbrıs Türk halkının yine yok sayıldığını gördük. Türkiye bu adaletsizliğin sürmesine izin vermeyecektir. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan Doğu Akdeniz Konferansı'nda da Kıbrıs Türkü mutlaka hak ettiği şekilde temsil edilmelidir."

"KAPALI MARAŞ AÇILIYOR"

Ersin Tatar ise, şöyle konuştu: "Türkiye artık Libya'dan Azerbaycan'a kadar jeopolitik dengeyi yeniden kuran bir ülkedir. Pek çok ülkede faaliyette olan üsleriyle dostlarına güven veriyor. Her zaman bizi dinleyen destekleyen bir hükümet olduğunu biliyoruz. Kıbrıs'ta ikili anlaşmalardan kaynaklanan meşru haklarımızı kullanmakta kararlıyız. Halkımız Perşembe sabahından itibaren sahile gidebilecek. Maraş meselesini milli bir dava olarak görüyoruz. Herkesi bu milli davaya sahip çıkmaya davet ediyorum."