Karaman'daki 'cinsel istismar' davasının görülmesine Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlandı. Davada Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile baroların çocuk hakları komisyonları, Çocuk Hakları Koruma Derneği, İnsan Hakları Derneği'nin davaya müdahil olma talepleri kabul edildi.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]M[/mks_dropcap]ahkemeye getirilmesi beklenmeyen sanık Muharrem B. ise öğleden sonra duruşma salonunda yerini aldı. İfadesini değiştiren Muharrem B.'nin ilk sözleri, "Çocuklar kendi aralarında yaptıklarını üstüme yıktılar. Beraatimi istiyorum" oldu. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da başlayan ‘cinsel istismar’ davasına, sanık Muharrem B. tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi’nden güvenlik nedeniyle getirilmeyerek, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyor. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün sadece cinsel istismar davasının görülmesine karar verildi. Başka dava alınmadı. Oktay Yılmaz, sanığı savunmak için de Karaman Barosu’na kayıtlı hiçbir avukatın kabul etmediğini, ancak CMK gereği bir avukat arkadaşlarını güçlükle ikna edip, sanığın avukatlığını üstenmek zorunda kaldığını belirtti. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüde başta CHP’li milletvekilleri, çok sayıda avukat ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri salonun önünde bekledi. Salonun kapısı ise saat 09.15’da açıldı ve katılımcılar ve avukatlar içeri alındı. Saat 09.30’da duruşma başladı.
Ensar Vakfı duruşmaya müdahil oldu
Davanın görüldüğü 40- 50 kişi kapasiteli salonda, yoğun katılım nedeniyle yaklaşık 100 kişi bulunuyor. Salonda ifadeleri daha önce alındığı için mağdur çocuklar ve aileleri gelmedi. Sadece avukatları duruşmaya katıldı. Duruşmaya ilk olarak davaya müdahil olmak isteyen baroların çocuk hakları komisyonları ile bireysel olarak katılmak isteyen avukatların talepleri alındı. Heyet ardından olayların yaşandığı yurtların bağlı olduğu Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile baroların çocuk hakları komisyonları, Çocuk Hakları Koruma Derneği, İnsan Hakları Derneği’nin davaya müdahil olma taleplerini kabul etti.
Sanık adliyeye getirildi
Sanık Muharrem B.’nin güvenlik gerekçesiyle tutuklu olduğu Ereğli Cezaevi’nden SEGBİS ile katılacağı belirtilmişti, ancak Ankara Barosu’ndan avukat İmdat Balkoca, jandarmayla birlikte sanık Muharrem B.’nin salona getirildiği gazetecilere açıkladı.Duruşmada iddianamenin okunmasının ardından sanık Muharrem B.’nin ifadesi alınmaya başlandı. Duruşmayı izleyen bir avukat, sanığın ifadesinin alınması ve savcının mütalaasını sunmasının ardından, mahkemenin bugün karar verip davayı bitirebileceğini söyledi.
“Polis bana ‘Sen burada anlat, sen ceza almazsın’ dedi. Ben de anlattım”
Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen Muharrem B.’nin ilk sözlerinin iyi bir eğitimci olduğu ve TEOG başarıları bulunduğunu söylemek oldu. Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Muharrem B. “Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş” dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem B., “Polis bana ‘Sen burada anlat, sen ceza almazsın’ dedi. Ben de anlattım” ifadelerinde bulundu. Ajanslar