Kars'ta gözaltına alınanlardan 9’unun daha tutuklanmasıyla birlikte tutuklananların sayısı 12’ye yükseldi. Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da aralarında olduğu 5 kişinin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca'nın da aralarında bulunduğu 21 kişi, 1 Ekim'de evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 3'ü daha sonra sevk edildikleri adliyede serbest bırakılmış, 3'ü de tutuklanmıştı.

9 TUTUKLAMA DAHA

Gözaltında tutulan 10 kişi de dün emniyet işlemlerinin ardından adliye sevk edildi.  Savcılık ifadelerinin ardından Halil Kan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Suat Bayhan, Kaya Naki, Fahrettin Kaya, Reis Baykiz, Hamit Daşdelen, Hamdi Erkmen, Medya Tağay, Bülent Ağbaba ve Ömer Albayrak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 9 kişi, sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Hakimliği ifadelerinin ardından "örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Halen gözaltında tutulan görevden alınan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca'nın da aralarında olduğu 5 kişinin de bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.