İnşaat Emekçileri Sendikası'na (İnşaat-Sen) bağlı Kayı İnşaat işçileri Koordinasyonu, 2 yıldır alamadıkları tazminat ve maaşlarının ödenmesi için başlattıkları eylemin 12'nci gününde Coşkun Yılmaz'ın bağlantılı olduğu firmanın önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

İnşaat Emekçileri Sendikası'na (İnşaat-Sen) bağlı Kayı İnşaat işçileri Koordinasyonu, 2 yıldır alamadıkları tazminat ve maaşlarının ödenmesi için başlattıkları eylemin 12'nci gününde Coşkun Yılmaz'ın bağlantılı olduğu Enprotek Enerji Yatırımları A.Ş. önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Yağan yoğun yağmura rağmen yapılan açıklamada sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

‘HAKKIMIZI ALANA KADAR EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK’

MA'da yer alan ;Açıklamada ilk olarak konuşan İnşaat-Sen Sözcüsü Nurseli Gözüaçık, “Kayı İnşaat'ın kasası boşaltılıyor Coşkun Yılmaz'la bağlantılı şirketler bir bir ortaya çıkıyor” ifadelerini kullanarak, her birinin peşinde olacaklarını belirtti. Haziran ayında el Enprotek’in el değiştirdiğine dikkati çeken Gözüaçık, şirketin devredildiği kişinin Coşkun Yılmaz’ın Rusya’daki ortağı olduğunun altını çizerek, “Coşkun Yılmaz şirketlerini kendi üstünden çıkarıp ortaklarının üzerine koyarak kar etmeye devam ediyor. Mücadelemizin 12’nci gününde sesimiz Meclis’te de yankılandı. Dışişleri Komisyonu’nda Kayı İnşaat işçileri gündeme geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı bu konuyu çözeceğine dair söz verdi. Meclis tutanaklarına geçti. Bakan Yardımcısı sözünü unutmasın, biz peşinde olacağız” dedi.

‘BAŞIMIZA TAŞ DA YAĞSA DEVAM EDECEĞİZ’

İşçiler ise ilk günden bu yana yağmur çamur demeden direndiklerini söyleyerek, emeklerinin karşılığını alana dek mücadeleyi bırakmayacaklarına değindi. Eylemlerinin süreceği mesajını veren işçiler, “Coşkun Yılmaz’ın günlerdir ensesindeysek bundan sonra gerek bankalar gerek avukatlar önlerinde greve devam edeceğiz. Yağmurda çamurda bizi süründürüyorlar. Ama başımıza taş da yağsa bu eylemi bırakmayacağız. Ey bakanlar bugünden sonra ne yapacaksınız” diye belirtti.