Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, 23 gündür kayıp olan 3 yaşındaki Miraç Çiçek’e dair soruşturmaya "kısıtlılık" kararı getirildiğini duyurdu.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 31 Temmuz günü ortadan kaybolan 3 yaşındaki Miraç Çiçek’ten 23 gündür iz yok. Çiçek’in ailesini ve Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret eden Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, kayıp çocuğa ilişkin başlatılan soruşturmaya savcılık tarafından "kısıtlılık" kararı getirildiği bilgisini paylaştı.

"ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin sosyal medya hesaplarından şu bilgileri paylaştı: "Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki Miraç Çiçek'in devam eden soruşturma dosyası için merkezimiz tarafından hem Miraç Çiçek'in ailesine hem de Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'na ziyarette bulunulmuştur. Cumhuriyet savcısı ile yapılan görüşmede dosyada kısıtlılık kararı bulunduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği tarafımıza iletilmiştir. Aile ile yapılan görüşmede ise arama çalışmalarının sıkı bir şekilde yapıldığı, ancak çocuklarının kaçırılmış olduğu yönünde şüphelerinin bulunduğu ve çocuklarının kısa süre içerisinde bulunmasını istedikleri tarafımıza aktarılmıştır."