Koronavirüs tedbirlerini yok sayarak oğluna 1500 kişilik düğün düzenleyen AKP Milletvekili Cemil Yaman’a 6360 TL para cezası verilmişti. Düğüne Kocaeli Valisi Serdar Yavuz’un yanı sıra Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

Tedbirleri hiçe sayarak oğluna 1500 kişilik düğün düzenleyen AKP Milletvekili Cemil Yaman’a 6360 TL para cezası verilmişti. Düğüne Kocaeli Valisi Serdar Yavuz’un yanı sıra Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

KAYMAKAMLIK HEM CEZA KESTİ HEM DÜĞÜNE KATILDI

Düğünün medyaya yansımasının ardından tepkiler geldi. Bu tepkiler üzerine Dilovası Kaymakamlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, pandemi tedbirlerine aykırı davranılmasına göz yumduğu için 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesine göre Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten 6 bin 360 lira, düğün sahibi Yaman’a 3 bin 180 lira ve yemek şirketine de 3 bin 180 lira para cezası verdi. Kaymakamlığın para cezası verdiği düğüne Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın da katıldığı ortaya çıktı.

"SOKAKLAR SÜPÜRÜLDÜ, YOLLAR ASFALTLANDI" İDDİASI

ANKA’nın haberine göre düğünden saatler önce bölgeye giden belediye temizlik işçileri sokakları süpürdü, kaldırım kenarlarını boyadı ve yolları yıkadı. CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Yıldızlı’nın aktarımına göre düğünün yapıldığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait yere giden yollar asfaltlandı.

NE OLMUŞTU?

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlu Hasan Hüseyin Yaman ve Rümeysa Telli’nin düğünü için İçişleri Bakanlığı Genelgesi yok sayılmıştı. 4 Eylül’den itibaren tüm düğünlerin nikah merasimi şeklinde gerçekleştirilmesi gerekirken Yaman’ın düğününe 1500'den fazla insan katılmıştı. Osman Gazi Köprüsü Oksijen AVM yanındaki Karayolları Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen düğünde koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri yok sayılmıştı.